ALARMĂ Dragnea vrea să numească personal doi judecători la CCR! Meleșcanu vrea și el! Amănunte INCENDIARE!

ALARMĂ Dragnea vrea să numească personal doi judecători la CCR! Meleșcanu vrea și el! Amănunte INCENDIARE!

Jurnalistul Dan Turturica dezvaluie pe Blogul său, Turturica.ro , ca Teodor Melescanu intentioneaza sa devina judecator al CCR dupa ce va parasi postul de ministru de Externe. Melescanu se loveste insa de adversitatea lui Liviu Dragnea, care ar avea cu totul alte planuri. 

Turturica afirma ca Liviu Dragnea intentioneaza sa numeasca personal doi judecatori la CCR, in locul celor carora le va expira curand mandatul. Unul dintre cei care pleaca de la CCR este Maya Teodoroiu, pe care Dragnea intentioneaza sa o rasplateasca cu un post in consilul de administratie al BNR. De asemenea, Dragnea nu ar fi de acord ca Melescanu sa ajunga la CCR, de aceea ministrul de Externe i-a bagat o stramba sefului PSD in legatura cu mutarea ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim.

Postarea integrala a lui  Dan Turturică despre jocurile pe care le face Dragnea la CCR:

Joia trecută, la patru zile după ce Viorica Dăncilă anunțase ca sigură mutarea ambasadeei României în Israel la Ierusalim, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a postat pe Facebook un mesaj care contrazicea flagrant poziția premierului: nu s-a luat încă nicio decizie privind mutarea Ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Mai mult, spunea Meleșcanu, ”analiza privind mutarea este încă în lucru”.

Postarea lui Teodor Meleșcanu a suprins pe mulți. A fost o lovitură dură pentru Liviu Dragnea, a cărui implicare în susținerea cauzei promovate cu insistență de premierul israelian Benjamin Netanyahu, este de notorietate. Instantaneu, toate ambasadele importante de la București au pus sub un mare semn de întrebare seriozitatea promisiunii făcute de Viorica Dăncilă la Washington, la conferința AIPAC. Și mai surpinzătoare, însă, a fost decizia lui Meleșcanu de a-și șterge postarea de pe Facebook, două ore mai târziu.

Firesc, multă lume s-a întrebat ce l-a apucat pe Meleșcanu, un diplomat prudent care a înghițit multe afronturi în ultimii ani de la Liviu Dragnea, să-i arunce mănușa tocmai acum. Iar dacă tot a făcut-o, de ce și-a retras-o după doar două ore. A fost un gest asumat, sau o reacție la nervi, pe care a regretat-o ulterior?

Potrivit informațiilor mele, a fost un avertisment bine calculat. Care nu are legătură cu decizia foarte riscantă de a muta ambasada României la Ierusalim, nici cu intersul național, ci cu Curtea Constituțională. Mai precis, cu planurie post MAE ale lui Meleșcanu. Care vrea un loc de judecător la CCR. Și pe care i-l promisese Călin Popescu Tăriceanu, care va trebui să facă în scurt timp o propunere din partea Senatului, având în vedere că trei judecători CCR urmează să-și încheie mandatele în prima parte a lunii iunie.

Poziția MAE în favoarea mutării ambasadei României la Ierusalim este, se pare, prețul pe care Meleșcanu ar fi urmat să-l plătească pentru a avea și susținerea lui Dragnea pentru un loc în CCR. Doar că, recent, șeful PSD a decis că el va alege și judecătorul pe care ar trebui sa-l nominalizeze Senatul, nu doar pe cel pe care îl va trimite Camera Deputaților. Așadar, o nouă lovitură pentru Tăriceanu.

De aceea, cel mai probabil, postarea de pe Facebook a lui Meleșcanu în care anunța că ”nu s-a luat inca o decizie cu privire la mutarea Ambasadei Romaniei din Tel Aviv in Ierusalim”, nu exprimă doar frustarea sa față de atitudinea autoritară a lui Dragnea, ci și pe cea a lui Tăriceanu. Nu mai este de mult un secret că relația dintre Tăriceanu și Meleșcanu este foarte strânsă, având în vedere că Peter Imre, ginerele lui Meleșcanu, este unul dintre principalii susținători și finanțatori ai liderului ALDE.

Jocurile pentru desemnarea de către Parlament a celor doi noi judecători CCR care îi vor înlocui pe Maya Tedoroiu și Ștefan Minea, ale căror mandate se vor încheie în prima parte a lunii iunie, sunt în toi. Foarte probabil, Liviu Dragnea se va ține de promisiune și o va recompensa pe Maya Teodoroiu cu un loc în consiliul de administrație al Băncii Naționale pentru decziile CCR care l-au favorizat. În special pentru cea privind completurile de 5 de la Înalta Curte. Ceea ce înseamnă că șeful PSD  nu se va mulțumi să impună alți politruci la CCR dar că va face același lucru și cu Banca Națională.

Rămâne de văzut, însă, dacă partenerul său de guvernare, Tăriceanu, va accepta să renunțe la nominalizarea la CCR a unui apropiat de al său, având în vedere cât de valoroși s-au dovedit a fi în ultimii ani judectării constituționali. Cu ei poți fie să salvezi țara, cum s-a întâmplat în 2012, fie să o distrugi, cum se întâmplă de doi ani încoace. Faptul că Meleșcanu și-a retras postarea după două ore este un semn că negocierile continuă.

 
 



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...