ALARMĂ OUG-ul care instaurează corupția ca politică de stat ar putea intra în ședința de guvern de azi!

ALARMĂ OUG-ul care instaurează corupția ca politică de stat ar putea intra în ședința de guvern de azi!

ALARMĂ OUG-ul care instaurează corupția ca politică de stat ar putea intra în ședința de guvern de azi! Guvernul ar putea adopta azi ordonanța de urgență pentru Codul Administrativ, au declarat pentru  G4Media.ro surse guvernamentale. Codul, cerut insistent de baronii locali din PSD, politizează complet administrația locală.

 Guvernul mai poate adopta OUG pentru Codul Administrativ doar cât timp Parlamentul este în sesiune, adică săptămâna aceasta și săptămâna viitoare, când va fi organizată o sesiune extraordinară a legislativului.

Consiliul Economic și Social a dat aviz negativ pentru proiectul de OUG.

Proiectul de ordonanță de urgență pentru adoptarea Codului Administrativ, inițiat de guvernul Dăncilă și analizat de G4Media.ro, conține o serie de prevederi care induc arbitrariul complet în administrația publică și dau naștere riscului politizării totale a birocrației. Mai precis, Codul Administrativ le dă șefilor de instituții puterea discreționară asupra angajării, promovării, mutării sau demiterii funcționarilor publici.

Proiectul de OUG transformă Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) într-o instituție decorativă, aflată la cheremul ministrului Dezvoltării, deci al partidului de guvernământ. Or, ANFP este o instituție esențială în administrația publică, având tocmai rolul de a profesionaliza aparatul birocratic și de a-i asigura independența față de factorul politic.

Mai multe prevederi din proiectul Codului Administrativ scot de facto ANFP din procesul de organizare a administrației publice și dau puteri nelimitate conducătorilor de instituții (primari, președinți de consilii județene, miniștri, directori de agenții guvernamentale sau deconcentrate).

Mai mult: proiectul de OUG preia mare parte din prevederile legii declarate neconstituționale în 2018, prevederi care periclitau finanțări europene de până la 553 milioane de euro. Acele prevederi, promovate de Liviu Dragnea și Paul Stănescu, au fost denunțate oficial de Comisia Europeană, care avertiza că legea anulează eforturile de profesionalizare a funcționarilor publici și anulează pașii anteriori.

Avertismentul lui Sorin Ioniță

SOS pe bune. Fraţilor, e groasă: mâine bagă Veorica prin ordonanţă Codul Administrativ. Şi uitaţi de pensiile speciale ale primarilor: să fie primit, la atâţia pomanagii care sunt, ce mai contează 3200 în plus?

Dar sunt 2 bombe majore acolo: 
(1) Antifonarea completă a primarilor şi preş CJ faţă de DNA, deoarece porcăriile de aci înainte se pot face fără semnatura lor. Pentru orice licitaţie mânărită şi transfer de active suspect vor chema un piticot de funcţionar, îi vor suci mâna la spate şi aia e. S-a terminat cu abuzul în serviciu la baronii locali, ei rămân zen, colectează şpaga fără să mai semneze. E chiar mai mişto decât amnistia.

(2) Am zis transfer de active? Se legalizează &accelerează toate Belinele şi Teldrumurile, afacerile imobiliare cu plaje (sună cunoscut? oameni din MDRAP şi CJ Constanta & Tulcea, ceva?), ba chiar şi asta de ieri cu depoul de tramvaie Victoria. Trai pe vătrai, dezincriminări pe bandă, mutări şi concesionări la liber.

Nu-mi dau seama dacă Veorica realizează ce i-a pus MDRAP în mapă, dar e chestie de dat cu parul în Piaţa Victoriei. Începe iar balul cu ordonanţele, copii, doar o lună i-a ţinut pocăinţa.

E caz de mers Johannis în şedinţa de guvern mâine, dat guvern cu capul de masă, urgenţă zero pentru ordonanţă, jos hoţia baronilor … + 5% în sondaje


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...