Alarmă pe aeroportul din Hamburg: autoritățile resping ipoteza unui atac terorist

Alarmă pe aeroportul din Hamburg: autoritățile resping ipoteza unui atac terorist

Autoritățile germane au anunțat că emanațiile de substanțe corozive care au determinat duminică închiderea aeroportului din Hamburg nu au reprezentat un atac terorist, transmite Reuters.

Pompieri și ambulanțe au intervenit după ce aproximativ 50 de persoane s-au plâns de iritații ale ochilor și probleme respiratorii în unul din terminalele aeroportului.

"Doresc să dezmint explicit (...) că a fost vorba de un atac terorist. După câte știm, nu a fost considerat în niciun moment un atac terorist", a declarat purtătorul de cuvânt al departamentului de pompieri din Hamburg, Torsten Wessely. "În timpul investigațiilor noastre a fost găsit un recipient asemănător unui spray lacrimogen, care ar putea fi sursa", a precizat el.

Substanța iritantă s-a răspândit prin instalația centrală de aer condiționat, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Pasagerii au fost evacuați pentru scurt timp din terminalul afectat, dar zborurile au fost reluate la ora locală 13.45 (14.45 ora României).

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…