ALARMĂ Propaganda PSD se folosește de drama de la Caracal pentru a cere subordonarea STS înaintea alegerilor! Norica Nicolai a cerut desființarea, la Antena 3!

ALARMĂ Propaganda PSD se folosește de drama de la Caracal pentru a cere subordonarea STS înaintea alegerilor! Norica Nicolai a cerut desființarea, la Antena 3!

ALARMĂ Propaganda PSD se folosește de drama de la Caracal pentru a cere subordonarea STS înaintea alegerilor! Norica Nicolai a cerut desființarea, la Antena 3! Serviciul de Telecomunicatii Speciale a oferit vineri dupa-amiaza explicatii cu privire la cele trei apeluri la 112 in cazul fetei de 15 ani care a disparut miercuri in judetul Olt. Jurnalista Ioana Ene Dogioiu atrage atentia ca acest caz este deja folosit de propaganda PSD pentru a provoca schimbari la STS, in perspectiva alegerilor.

Propaganda PSD deja rulează titluri ca: Nicolae Moga, PRIMA REACȚIE în cazul criminalului din Olt și a greșelilor STS - ANCHETĂ comandată de șeful Internelor/STS a dat chix în cazul fetei dispărute din Caracal - Florin Iordache pasează cartoful fierbinte la Guvern: 'Ar trebuie să ia niște măsuri în această privință'/STS nu a localizat corect apelul - Una din fetele ucise în Olt a sunat la 112 din casa CRIMINALULUI

Ioana Ene Dogioiu: „Acest caz e folosit in asaltul general impotriva STS pe motiv de alegeri. A3 a inceput deja”

„Atentie mare, mare la manipulari! Am vorbit cu criminalisti despre ratarea localizarii de care STS in sinistrul caz de la Caracal. Problema e din nou de sistem si lege. In actualul sistem, STS nu identifica locul unde se afla telefonul, ci celula operatorului de telefonie care a preluat apelul.

Calculeaza asadar un perimetru care este corect doar daca operatorul nu a modificat celula. Se intampla de mute ori sa apara modificari care nu mai sunt transmise STS. Cu cat celulele sunt mai multe, ca in Bucuresti, perimetrul de cautare e mai mic, cu cat sunt celule mai rare, cum e probabil la Caracal, perimetrul devine mai mare. Totodata, in sistemul nostru legea nu prevede idetificarea automata a localizarii unui telefon dat 112. Am simtit asta pe propria piele cand am sunat la 112 pentru a anunta un accident rutier cu victime produs in fata mea si o fost o mare problema sa comunic localizarea exacta pentru nu stiam numele strazii si numarul (pe care l-am si gresit de altfel). Opratorii 112 nu vedeau de unde sun. Daaaa, daca cineva ar vrea modificari care sa faca loalizarile mai precise si rapide nu ma indoiesc ca aparatorii drepturilor omului s-ar lega de garduri.

PS As vrea sa fie foarte clar, nu apar si nu acuz pe nimeni, dar mi se pare ca acest caz e folosit in asaltul general impotriva STS pe motiv de alegeri. A3 a inceput deja.”, scrie jurnalista Ioana Ene Dogioiu pe Facebook.

Norica Nicolai a anuntat, deja, la Antena 3 ca „conducerea STS trebuie sa plece”. „Daca nu poti sa identifici locul in care se afla o persoana, atunci trebuie sa plece acasa”, a mai spus liderul ALDE.

Redăm integral precizările STS:

"La fiecare din cele trei apeluri, informația de localizare primară a fost disponibilă la nivelul Dispeceratului de Poliție, fiind transmisă de către furnizorul reţelei publice mobile de telefonie la iniţierea apelului, sub forma unui identificator de sector de celulă (cell-id/sector-id), conform art. 27 din Decizia ANCOM nr. 1023/2008. Această informație de localizare primară a fost preluată de sistemele informatice SNUAU și pusă la dispoziţia operatorilor 112 şi dispecerului Poliției, în sistemul informatic GIS, așa cum a fost primită, pe timpul procesării apelului.

Referitor la cazul aflat în discuție, către numărul de urgență 112 au fost inițiate 3 apeluri la 112:

Primul apel a fost preluat de operatorul 112, la ora 11:05:07

- 11:05:41: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliției

- 11:05.52: apelanta a deconectat apelul cu operatorul 112

- 11:06:55: dispecerul Poliției a preluat cazul de la operatorul 112, apelanta nemaifiind în convorbire;

Al doilea apel a fost preluat de operatorul 112, la ora 11:06:25

 
- 11:06:55: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliției

- 11:07:53: dispecerul Poliției a preluat apelul, fiind în legătură directă cu apelanta;

Pe timpul discuției cu dispecerul de la Poliție, apelanta nu a reușit să furnizeze date privind adresa/locația în care se află, dar a furnizat o adresă de pe o carte de vizită pe care o găsise în locația în care se afla. Apelanta a menționat că nu știe dacă adresa de pe cartea de vizită este cea în care se află la momentul apelului.

Al treilea apel a fost preluat de operatorul 112 la ora 11:12:36

- 11:12:43: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliției
- 11:12:51: : dispecerul Poliției a preluat apelul, fiind în legătură directă cu apelanta;

Ulterior, pentru a obține informații suplimentare referitor la locul în care se afla apelanta, operatorul 112 a încercat de nouă ori să reapeleze numărul de pe care s-a efectuat apelul, la toate aceste apeluri intrând mesageria vocală.

STS nu identifică locul telefonului și nici celula operatorului de telefonie prin care se efectuează apelul.

Toate aceste informații sunt furnizate de către furnizorul reţelei publice mobile de telefonie la iniţierea apelului, sub forma unor sectoare de cerc și sunt disponibile la nivelul operatorilor și dispecerilor implicați în gestionarea cazului.", se arată în comunicatul STS.









Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...