ALARMĂ Reacție DEMENTĂ a PSD după refuzul președintelui! Îl acuză de trafic de influență și-l amenință! Vorbesc despre „apărarea ordinii constituționale și a statului de drept”

ALARMĂ Reacție DEMENTĂ a PSD după refuzul președintelui! Îl acuză de trafic de influență și-l amenință! Vorbesc despre „apărarea ordinii constituționale și a statului de drept”

ALARMĂ Reacție DEMENTĂ a PSD după refuzul președintelui! Îl acuză de trafic de influență și-l amenință! Vorbesc despre „apărarea ordinii constituționale și a statului de drept”. PSD îi răspunde președintelui Iohannis: Îl acuză de trafic de influență pentru că refuză revocarea procurorului general și de încălcarea Constituției pentru refuzul numirii miniștrilor

PSD a reacționat vineri seară, printr-un comunicat de presă, la refuzul președintelui Klaus Iohannis de a-i numi pe cei doi miniștri propuși la Dezvoltare Regională (Olguța Vasilescu) și Transporturi (Mircea Drăghici) precum și la anunțul că nu-l va revoca pe procurorul general Augustin Lazăr. Social-democrații îl acuză pe șeful statului de trafic de influență și de încălcarea Constituției.

”Partidul Social Democrat condamnă public acțiunile repetate ale președintelui Iohannis prin care încearcă blocarea activității Guvernului, cu scopul vădit de a împiedica PSD să ducă la bun sfârșit angajamentele electorale asumate în programul de guvernare. Al doilea refuz al președintelui Iohannis de a emite decretele de numire în funcția de ministru pentru persoanele propuse la Ministerul Transporturilor și la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice reprezintă o tentativă iresponsabilă de blocare a investițiilor guvernamentale în cele mai importante domenii pentru îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor României: infrastructura de transport și dezvoltarea locală. În această chestiune președintele Iohannis a încălcat în mod deliberat, în mai multe rânduri, Constituția României și deciziile Curții Constituționale”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PSD.

Partidul condus de Liviu Dragnea îl mai acuză pe președintele Iohannis că ”a intrat într-o într-o complicitate de natură penală cu procurorul general al României, Augustin Lazăr”, care a fost propus spre revocare de ministrul Justiției.

”Prin refuzul de a emite decretul de revocare a acestuia, președintele comite un act de trafic de influență asupra celui care conduce Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se află în cercetare un dosar penal privind dobândirea prin fals și uz de fals a unor proprietăți de către familia prezidențială. Această protecție neconstituțională pe care Klaus Iohannis și șeful PÎCCJ și-o acordă reciproc, nu poate fi privită în afara contextului în care soția președintelui a refuzat în mod repetat să se prezinte la audieri la PÎCCj într-un dosar penal – situându-se deasupra legii și în disprețul obligațiilor legale pe care le are orice alt cetățean al României”, se mai precizează în comunicat.

Social-democrații mai susțin că vor face uz ”de toate mijloacele legale și constituționale pe care le au la dispoziție” pentru apărarea ordinii constituționale și a statului de drept, menționând că vor asigura totodată ”minima stabilitate politică necesară în perioada în care România va deține președinția Consiliului Uniunii Europene”.

Reacția PSD vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că va refuza propunerile pentru Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, respectiv Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici.

„Nu am formulat încă un răspuns de refuz, fiindcă asta va fi, voi refuza propunerile înaintate de prim-ministru, fiindcă aici avem şi argumente de legalitate, dar avem şi argumente de oportunitate. Echipa mea lucrează la această analiză, însă până la mijlocul săptămânii viitoare voi da publicităţii inclusiv motivele pentru care voi refuza propunerile făcute de prim-ministru”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

De asemenea, șeful statului a precizat că nu-l va revoca din funcţie pe procurorul general Augustin Lazăr.

„Domnul ministru, probabil neavând altă treabă mai bună de făcut, mi-a mai trimis încă o dată documentele pe care le trimisese pentru revocare. În această etapă pot să vă răspund foarte simplu: nu voi revoca pe procurorul general Augustin Lazăr. (…) Procurorul general Lazăr face o treabă foarte bună acolo. Sunt mulţumit de activitatea domniei sale”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a explicat că cererea de revocare nu respectă rigorile legii.




Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”