ALARMĂ RoMAFIA lasă Armata Română fără șef de Stat Major în ziua vizitei liderului NATO la București! Amănunte INCENDIARE!

ALARMĂ RoMAFIA lasă Armata Română fără șef de Stat Major în ziua vizitei liderului NATO la București! Amănunte INCENDIARE!

ALARMĂ RoMAFIA lasă Armata Română fără șef de Stat Major! Amănunte INCENDIARE! Curtea de Apel a dispus suspendarea decretului președintelui Klaus Iohannis prin care a prelungit mandatul generalului Ciucă la șefia Statului Major al Armatei. Decizia a fost anunțată în ziua în care secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, se află în vizită la București. Suspendarea decretului nu echivalează însă cu judecata pe fond, aceasta fiind programată pentru data de 12 februarie, anunță G4Media.roVicepreședinte al Curții de Apel București este judecătoarea Criștiu-Ninu Luminița, fosta președintă a Tribunalului Telelorman și al cărei soț este consilier în CJ Teleorman!

Judecătorul care a dispus suspendarea decretului este Vasile Bâcu. Este cunoscut la Curtea de Apel București ca fiind unul din apropiații Liei Savonea și Alinei Ghica. Este judecătorul care, investit să judece dosarul privind anularea hotărârii colegiului de conducere al ICCJ referitoare la constituirea completurilor de 5 judecatori și anularea parțială a prejudiciului în dosarul Tel Drum, și-a luat subit două zile de concediu înaintea ședinței de judecată , facilitând astfel ca Alina Ghica să îl înlocuiască în complet, dezvăluie G4Media.ro.

„Judecătorul care a dat azi sentința halucinantă prin care, deși sentința nu este definitivă, se suspendă decretul prezidențial privind prelungirea mandatului generalului Ciucă în fruntea Statului Major al Apărării, este vechi prieten al senatorului PSD Cătălin Voicu, cu care a fost coleg de catedră la Bioterra timp de cinci ani”, dezvăluie jurnalistul Mircea Marian pe Facebook.

Vicepreședinte al Curții de Apel București este judecătoarea Criștiu-Ninu Luminița, fosta președintă a Tribunalului Telelorman și al cărei soț este consilier în CJ Teleorman!

După cum se poate citi mai jos, Luminița Criștiu-Ninu este cea care a semnat răspunsul către jurnalista Ioana Ene Dogioiu în cazul îmbolnăvirii subite a judecătorului Vasile Bâcu:

Minuta ședinței de judecată:

”Respinge cererea de repunere pe rol ca nefondată. Respinge excepţia inadmisibilităţii cererii de suspendare, excepţia lipsei calităţii procesual active a reclamantului şi excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Administraţia Prezidenţială ca nefondate. Ia act de renunţarea reclamantului la judecata capătului de cerere privind anularea Decretului nr. 1131/2018. Admite cererea în parte. Dispune suspendarea executării Decretului nr. 1131/2018 până la pronunţarea instanţei de fond. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. În cazul declarării, cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţarea hotărârii se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată pe portalul instanței.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat pe 29 decembrie că a respins în cadrul ședinței CSAT propunerile ministerului apărării și că a prelungit mandatul generalului Nicolae Ciucă. De fapt, propunerea nici măcar n-a ajuns să fie discutată, întrucât șeful statului s-a opus artificiului juridic propus de Guvern pentru ca generalul Dumitru Scarlat (53 de ani) să îndeplinească condițiile legale pentru a putea fi numit la șefia Statului Major al Armatei.

Decretul de prelungire a mandatului generalului Nicolae Ciucă la șefia Statului Major al Armatei a fost publicat sâmbătă în Monitorul Oficial, după o zi de blocaj la Camera Deputaților, condusă de liderul PSD, Liviu Dragnea.

Armata Română, UMILITĂ de un Infractor pentru că un general REFUZĂ să-i facă jocurile murdare!

Momentul 20 aprilie 2017. Dragnea l-a atacat violent pe generalul Ciucă 

Dragnea, disperat să obțină protecția marelui lobby militar de la Washington pentru rezolvarea problemelor penale din România, a avut pe 20 aprilie 2017 o ieșire fără precedent la adresa șefului Marelui Stat Major, la Antena 3

Ciucă tocmai anunțase joi la prânz, într-o conferință de presă, că România va demara procedurile pentru achiziționarea sistemului de rachete Patriot! Mai mult, extrem de amenințător, Dragnea l-a atacat și pe ministrul Apărării, Leș! Să nu uităm, în urma „indicațiilor” lui Dragnea negocierile cu olandezii și germanii pentru achiziția de tehnică militară au fost blocate deja!

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi 20 aprilie 2017, la Antena 3, că nu i-a plăcut afirmaţia şefului Statului Major General, Nicolae Ciucă, potrivit căreia România are în plan achiziţionarea de rachete Patriot, aşteptându-se de la general la „foarte multă rigoare”, având în vedere funcţia pe care o deţine, şi a explicat că nu au fost încă finalizate „procedurile parlamentare”.

„Ce nu mi-a plăcut astăzi (joi – n.r.) a fost declaraţia, nu ştiu dacă a fost astăzi sau ieri, declaraţia şefului Statului Major (generalul Nicolae Ciucă – n.r.) care a anunţat deja că va achiziţiona rachete Patriot. Păi au finalizat procedurile? Nu e bine să aştept derularea procedurilor totuşi? E şeful Statului Major şi mă aştept la foarte multă rigoare. Poate şi ministrul Apărării se gândeşte la asta tot timpul acolo, prin minister. Mai puţine declaraţii şi mai multă acţiune cred că este mai bine”, a precizat Liviu Dragnea.

„România are în plan achiziţionarea de rachete Patriot, anunţase joi, la Smârdan, şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă.

Ciucă răspunsese unei întrebări referitoare la planul de achiziţii al Ministerului Apărării Naţionale în 2017.

El nu a făcut precizări legate de numărul rachetelor care ar urma să fie cumpărate, şi nici nu a oferit alte detalii legate de achiziţie.

Șeful Statului Major, îndepărtat din fruntea Armatei pentru că se opune MIȘMAȘURILOR lui Dragnea!

Miza schimbării lui Ciucă de la șefia Armatei, cerută insistent de Liviu Dragnea, o constituie marile contracte de înzestrare, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale. Cât a condus armata, Nicolae Ciucă s-a împotrivit unor achiziții considerate inutile sau nerezonabile din punct de vedere al condițiilor financiare.

Miza corvetelor. În afara disputei politice dintre PSD și Iohannis, în spatele bătăliei pentru șefia Statului Major General stau și mize strategice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor G4Media.ro, Liviu Dragnea și PSD ar înclina spre o colaborare cu firma olandeză Damen pentru contractul de livrare a patru corvete militare multifuncționale, în timp ce generalul Ciucă este reticent față de această soluție din motive financiare (oferta Damen ar fi mai mare decât a competitorilor francezi de la Naval Group).

Între PSD și Ciucă a mai avut loc o ciocnire în trecut, pe motivul acordului dintre Romarm și compania americană Circinus, controlată de Elliott Broidy, omul care l-a dus pe Liviu Dragnea în SUA la inaugurarea președintelui Donald Trump. Firma lui Elliott Broidy tocmai semnase pe data de 1 februarie (cu o săptămână înainte de articolul din Macclatchy) un acord cu compania Romarm. Este vorba despre realizarea sistemului C4ISR, unul din programele prioritare majore de înzestrare a Forțelor Armate, cu o valoare estimată la circa 180 de milioane de euro. Potrivit informațiilor G4Media.ro, Nicolae Ciucă s-a opus la acel moment acordului pentru care a insistat conducerea PSD.

 Cine este Nicolae Ciucă

Generalul Ciucă a fost numit de președintele Iohannis șef al Statului Major General în 2015, până la acel moment fiind locțiitorul șefului Statului Major, generalul de aviație Ștefan Dănilă. Ciucă a fost anterior șef al Statului Major al Forțelor Terestre, iar între anii 2001 și 2004 a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie (Scorpionii Roșii), cu care a participat la Misiunea Enduring Freedom I, Afganistan (2002-2003), și Antica Babilonia, Irak (2004).

Ciucă și-a câștigat gradele în teatrele de operațiuni, el fiind unul dintre puținii generali români care au condus personal o misiune de luptă (14-15 mai 2004, lupta pentru podul peste Eufrat în Irak).

Bătălia de la Nassiria (Irak, mai 2004), în care trupele românești au fost conduse de Nicolae Ciucă, este prima bătălie la care soldații români au fost combatanți activi după al doilea război mondial.

El a absolvit mai multe cursuri militare în SUA.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țoapa o să vomite venin! „Gură de aur” și Reghe, poze în tandrețuri!

2 FOTO O profesoară de 41 de ani însărcinată a fost arestată după ce s-a culcat cu un elev de 15 ani

3 Priviți ce panouri rutiere montează Poliția din Ungaria, exclusiv pentru șoferii români

4 „Îmi cer scuze, n-aveam bani ieri!”

5 Furnizorii de gaze trimit notificări cu tarife noi exorbitante