ALARMĂ Toader anunţă Ordonanţa care ANULEAZĂ toate condamnările de la Curtea Supremă din ultimii patru ani!

ALARMĂ Toader anunţă Ordonanţa care ANULEAZĂ toate condamnările de la Curtea Supremă din ultimii patru ani!

ALARMĂ Toader anunţă Ordonanţa care ANULEAZĂ toate condamnările de la Curtea Supremă din ultimii patru ani! Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat duminică seara, la România TV, că Guvernul urmează să adopte o ordonanţă de urgenţă prin care să se extindă termenul contestaţiei în anulare, de la 30 de zile în prezent, la toate cazurile în care completul care a judecat a fost constituit „nelegal”.

Astfel, ar exista baza „legală” să se anuleze toate sentinţele date de completurile de 5 judecători de la ÎCCJ începând cu anul 2014.

„Într-un stat de drept, nu poţi să îi spui românului 'Chiar daca ţi s-a încălcat dreptul la un proces echitabil, tu rămâi în puşcărie'. Am pregătit un proiect de OUG pentru repunerea în termen a tuturor celor care au fost condamnaţi de completuri nelegal constituite. Vor putea face recurs în anulare", a declarat Tudorel Toader.

"Am pregătit un proiect de Ordonanță de Urgență pentru repunerea în termen a celor condamnați de complete nelegal constituite. Vor putea face contestație în anulare, iar instanța în complet legal îi va judeca, iar dacă sunt vinovați vor plăti", a declarat ministrul Justiției.

El a spus că Ordonanța de Urgență este pregătită și că va fi adoptată "în cel mai scurt timp posibil"

"Ordonanța este pregatită, dar nu decid eu momentul cand o vom da (...) Eu am făcut draftul, doamna prim-ministru va decide, dar va fi în cel mai scurt timp posibil", a declarat Toader.

El a explicat că în baza acestei Ordonanțe cei care au fost condamnați definitiv și care au pierdut termenul de contestație vor putea face recurs în anulare.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria