ALARMĂ Toader i-a spus ambasadoarei Olandei că Guvernul va da OUG-urile care-l salvează pe Dragnea în zilele următoare!

ALARMĂ Toader i-a spus ambasadoarei Olandei că Guvernul va da OUG-urile care-l salvează pe Dragnea în zilele următoare!

ALARMĂ Toader i-a spus ambasadoarei Olandei că Guvernul va da OUG-urile care-l salvează pe Dragnea în zilele următoare! Ambasadoarea Olandei a mers la Ministerul Justiției pentru a discuta despre OUG privind legile justiției. Stella Grubacic  a spus că în urma discuțiilor, ar urma ca această ordonanță de urgență să fie adoptată în zilele următoare, relatează Digi24.ro.

Vizită surpriză joi dimineaţă la Ministerul Justiţiei. Ambasadoarea Olandei în România, ţara care critică cel mai acut problema corupţiei din ţara noastră, a venit şi a discutat cu Tudorel Toader despre viitoarele ordonanţe de urgenţă care ar urma să schimbe legile penale.

Stella Grubacic i-a transmis ministrului Justiţiei îngrijorările Olandei în această privinţă, dar spune că a primit promisiuni de la Tudorel Toader ca toate modificările vor respecta regulile europene.

Discuția a durat mai bine de o oră, iar la final, ambasadoarea a spus că discuțiile au fost unele pozitive, deși i-a prezentat mai multe îngrijorări despre OUG privind modificările legilor justiției.

Ambasadoarea Olandei a spus că în urma discuțiilor, ar urma ca această ordonanță de urgență să fie adoptată în zilele următoare.

Ministrul Justiției a asigurat-o că toate modificările legislative vor fi în beneficiile României și nu va afecta în niciun fel justiția din țară.

Ședința de guvern programată pentru joi s-a mutat pentru vineri, pe fondul presiunilor foarte mari pentru adoptarea Ordonanței de Urgență pentru modificarea Codurilor Penale

Ședința de guvern programată pentru joi s-a mutat pentru vineri, pe fondul presiunilor foarte mari pentru adoptarea Ordonanței de Urgență pentru modificarea Codurilor Penale, au declarat surse guvernamentale pentru G4Media.ro. Potrivit acestora, liderii coaliției sunt deciși să promoveze OUG-ul în această ședință de Guvern. Premierul Viorica Dăncilă ar urma să revină între timp din vizita efectuată în Statele Unite.

Experții pe justiție ai Comisiei Europene au transmis miercuri echipei de experți trimiși de guvernul României într-o discuție la Bruxelles că proiectul de OUG pentru modificarea Codurilor Penale ”nu e ok”, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Mai mult, experții Comisiei Europene au înțeles că guvernul Dăncilă a vrut ”un acord de principiu” și au refuzat să-și dea acordul pe aceste modificări, potrivit surselor citate.

Reprezentanții guvernului Dăncilă le-au transmis însă experților Comisiei că nu au timp, guvernul se grăbește să adopte modificarea Codurilor penale și au insistat pentru un acord. Mai mult, delegația română le-a transmis experților europeni că modificările ar avea girul Curții Constituționale, așa că nu ar mai fi nevoie de verificări amănunțite.

Mai mult, prim-vicepreședintele Comisiei Europene va avea o discuție telefonică în cursul zilei de joi cu premierul Viorica Dăncilă pe tema justiției, potrivit surselor citate, în condițiile în care liderii PSD au dat toate semnalele că vor ca proiectele de OUG să fie adoptate cât mai rapid de guvern.

 Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni seara, la Antena 3, că există nemulțumiri serioase în partid în legătură cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, pe fondul presiunilor exercitate de partid pentru adoptarea OUG-ului care modifică Codurile.

„Există nemulțumiri serioase în partid în legătură cu dl ministru Toader, mai mult sau mai puțin îndreptățite. Eu zic să mai așteptăm, pentru că s-a format un grup de lucru cu dl Timmermans pentru ca oamenii de acolo să fie informați corect. (…) Ceea ce cred eu este că acei oameni pe care și noi ne-am supărat de multe ori nu au primit de la noi informațiile pe care trebuiau să le primească. Dacă ar fi primit în timp real informații și anunțuri, lucrurile nu ar fi evoluat așa”, a susținut Dragnea.

G4Media.ro a dezvăluit vineri că Ministerul Justiției a trimis spre avizare la CSM un proiect de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală. Proiectul modifică zeci de articole din cele două coduri.

Una dintre modificările propuse în proiectul de OUG privește schimbarea Articolului 155 din Codul Penal, legat de Întreruperea cursului prescripției răspunderii penale. Mai precis, proiectul reduce masiv termenele de prescripție, adică vine în ajutorul celor urmăriți penal sau judecați, cazul lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de protecția copilului Teleorman.

Modificările Codurilor Penal și de Procedură Penală vor reduce pedepse, termene de prescripție, vor extinde perioada de contestație în anulare, vor dezincrimina anumite fapte și vor deschide calea rejudecării unor dosare. Aceste modificări au fost criticate de asociațiile de magistrați, de procurorul general, Augustin Lazăr și de DNA.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cinci motive pentru care litoralul românesc trebuie evitat cu orice preţ

2 „Ciorba a devenit un fel de caviar” / Turiștii, revoltați de prețurile care au explodat în Mamaia

3 Răsturnare de situație! Oana Mizil, agresată de Vanghelie din cauza acestui dobitoc?

4 Așa o fi?

5 Rozătoarele României