ALARMĂ Toader, INDICAȚII în cazul unor procese într-o ADRESĂ către șefii de instanțe!/Document

ALARMĂ Toader, INDICAȚII în cazul unor procese într-o ADRESĂ către șefii de instanțe! Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a transmis o adresa sefilor de tribunale si curti de apel din Romania in care le recomanda ca in procesele privind drepturile salariale sa depuna "toate diligentele necesare in vederea formularii apararilor si cailor de atac corespunzatoare in dosarele care au acest obiect", relatează Ziare.com.

Ministrul a explicat si motivele pentru care a facut aceasta recomandare: "tinand seama de impactul bugetar creat de hotararile judecatoresti". Recomandarea trimisa catre toti sefii de tribunale si curti de apel din tara este din data de 12 martie.

Surse din magistratura au explicat pentru Ziare.com ca totul a inceput dupa ce mai multi grefieri au castigat intr-o instanta sporuri de cateva sute de lei, iar Curtea de Apel Mures nu ar fi facut apel.

"Practic, prin aceasta scrisoare ii cearta pe sefii instantelor. Este o reactie stil Rodica Stanoiu", explica sursa citata.

"Ministerul Justitiei isi baga coada"

Mesajul a fost postat de federatia Publisind cu mesajul: "De ce se pierd procesele bugetarilor? Ministerul Justitiei isi baga coada".

Federatia explica ca nu de putine ori a fost pusa in ipostaza dificila de a explica membrilor de sindicat de ce actiunile promovate in instanta, avand ca obiect drepturi banesti, sunt pierdute si asta pentru ca de multe ori, dosare care au acelasi obiect, aceeasi motivare si acelasi temei sunt interpretare diferit.

"Iata ca in anul 2019, cand magistratii simt pe pielea lor ce inseamna nedreptatea, frustrare, pericolul de politizare a sistemului, iar independenta lor este prejudiciata, dupa protestele din strada, brusc au aparut si documente oficiale prin care se confirma interventia politicului in realizarea actului de justitie.

Imixtiunea ministrului imbraca forma unei recomandari pe care acesta o traseaza presedintilor Curtilor de Apel si Tribunalelor, adica exact acelora care zilele trecute se deziceau de protestele subalternilor", arata Publisind.

"MJ tamponeaza procesele bugetarilor"

Si Sindicatului National al Lucratorilor de Penitenciare a luat pozitie si scrie ca "MJ tamponeaza procesele bugetarilor".

Sindicatul Politistilor din Romania "Diamantul" l-a criticat pe Tudorel Toader.

"Se cere magistratilor slugarnici sa aiba in vedere impactul bugetar al hotararilor judecatoresti pe drepturi salariale! Aceeasi expresie declansatoare a reflexului de magistrat obedient, impactul bugetar, am observat-o si in unele intampinari ale MAI din dosarele noastre.

Sa fie coincidenta? Si MAI si MJ le cer magistratilor, pe diverse cai, sa aiba in vedere impactul bugetar", arata politistii.

Potrivit acestora, justitia trebuie sa fie impartiala si deasupra intereselor statului.

"Democratia si statul de drept se intemeiaza pe suprematia legii, nu pe suprematia interesului celui care administreaza bugetul statului", conchid politistii din Sindicatul "Diamantul".

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 În ce țară trăim? Priviți, acestea sunt imagini din „Carrefour”, la Târgu-Mureș! / Produsele românești parcă ni…

2 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu

3 Birchall / Daţi share, să se ştie cine apără Secţia Specială moşită de Iordache, Toader și Savonea

4 „Cadou” de la PSD / Românii care s-au împrumutat în lei după ce politicienii au înlocuit ROBOR din calculul dobâ…

5 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…