ALARMĂ/CSM a luat ANTENITĂ! A RESPINS cererea Cameliei Bogdan de apărare a REPUTAȚIEI! Urmează AVIZ NEGATIV pentru Kovesi?

ALARMĂ/CSM a luat ANTENITĂ! A RESPINS cererea Cameliei Bogdan de apărare a REPUTAȚIEI! Urmează AVIZ NEGATIV pentru Kovesi?

O altă instituție s-a îmbolnăvit de antenită! CSM a respins cererea Cameliei Bogdan de aparare a reputatiei profesionale. Judecatoarea ceruse mai multor membri ai Consiliului sa se abtina la discutarea solicitarii ei! Consiliul Superior al Magistraturii a respins cererea de aparare a reputatiei profesionale depusa de Camelia Bogdan dupa ce judecatoarea ce a dat sentinta in dosarul Vociulescu-ICA reclamase ca a fost supusa "unui linsaj mediatic de catre Antena 3. CSM i-a respins cererea cu scorul de 13 - 4.

Anuntul a fost facut de presedintele CSM, judecatorul Mircea Aron, dupa finalizarea deliberarii, informeaza Agerpres.

Decizia de azi a CSM alimentează din nou zvonurile potrivit cărora instituția ar urma să dea un vot negativ pentru prelungirea mandatului Laurei Codruța Kovesi în fruntea DNA. 

Cunoscătorii spun că schimbarea de atitudine a unor membri CSM vine după ce în Parlament, printr-un subterfugiu suspect, la opt membri din Consiliu le-a fost întregit mandatul parțial...

Pe ordinea de zi a sedintei Plenului CSM de joi s-a aflat o cerere de aparare a reputatiei profesionale si a sistemului judiciar in ansamblul sau formulata de judecatoare.

Camelia Bogdan, cea care a facut parte din completul care l-a condamnat pe Dan Voiculescu in dosarul ICA, a depus la CSM o cerere de aparare a reputatiei profesionale, sustinand ca a fost supusa unui adevarat "linsaj mediatic" de catre postul Antena 3 si portalul Lumea Justitiei.

Judecatoarea le ceruse joi dimineata mai multor membri ai CSM sa se abtina la judecarea cererii sale de aparare a reputatiei profesionale, pe motiv ca acestia s-ar afla in incompatibilitate si nu ar putea fi obiectivii

Camelia Bogdan i-a nominalizat pe Marius Tudose, Alexandru Serban, Adrian Bordea, Norel Popescu si Corina Dumitrescu, dar si pe judecatoarea Monalisa Neagoe, care anuntase deja ca se abtine de la judecarea cauzei.

"Eu va dau posibilitatea sa apreciati cu privire la impartialitatea dumneavoastra, deoarece nu doresc sa formulez cereri de recuzare, dar, daca totusi se considera ca atitudinea mea este abuziva, (...) o sa facem eventual si cererile de recuzare. Dar o sa dau posibilitatea colegilor mei sa aprecieze cu privire la impartialitatea dumnealor", a spus Camelia Bogdan.

Afirmatiile facute in sustinerea solicitarilor sale au provocat reactii din partea membrilor CSM vizati, unii respingandu-le ca nefondate, iar altii parasind sala in care se desfasura sedinta Plenului CSM.

"Era mai simplu daca spunea cine vrea sa o judece", a spus judecatorul Norel Popescu, unul dintre cei acuzati de incompatibilitate.

Camelia Bogdan i-a sugerat ulterior si Alinei Ghica sa se abtina, invocand "niste zvonuri rautacioase" carora nu le-a dat crezare, dar care ar indica o posibila situatie de incompatibilitate.

Plenul CSM a ramas in deliberare pe solicitarile formulate de Camelia Bogdan.

Pe ordinea de zi a sedintei Plenului CSM de joi se afla o cerere de aparare a reputatiei profesionale si a sistemului judiciar in ansamblul sau formulata de judecatoarea Camelia Bogdan.

Camelia Bogdan, judecatoarea care a facut parte din completul care l-a condamnat pe Dan Voiculescu in dosarul ICA, a depus la CSM o cerere de aparare a reputatiei profesionale, sustinand ca a fost supusa unui adevarat "linsaj mediatic" de catre postul Antena 3 si portalul Lumea Justitiei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...