Alba: 500 de teste efectuate ca urmare a focarului de COVID-19 de la Curtea de Apel

Sute de judecători, procurori, grefieri şi membri ai personalului administrativ şi auxiliar ai unor instanţe din Alba Iulia au fost testaţi în urma apariţiei unui focar COVID-19 la Curtea de Apel (CA) Alba Iulia, urmând ca, prin metoda pooling, să fie testaţi, marţi, şi avocaţi.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de către Primăria Alba Iulia, în baza protocolului încheiat cu DSP Alba, instituţia a asigurat testele necesare pentru verificarea judecătorilor, grefierilor şi personalului administrativ şi auxiliar de la CA Alba Iulia, a procurorilor şi personalului Parchetului de pe lângă Curtea de Apel şi personalului Judecătoriei Alba Iulia.

"Decizia comună a fost de testare prin metoda pooling şi a avocaţilor care au anunţat că au avut cauze pe care le-au reprezentant la această instanţă. Această testare este benevolă şi este programată astăzi, 7 iulie. Până la această oră, urmare a situaţiei de la Curtea de Apel au fost realizate 500 de teste", se menţionează în comunicat.

Totodată, cu avizul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, primăria a asigurat dezinfecţia tuturor spaţiilor Curţii de Apel.

Potrivit sursei citate, viceprimarul cu atribuţii de primar, Voicu Paul, a solicitat "întărirea disponibilului de teste prin finanţarea unei noi achiziţii".

Un număr de nouă angajaţi ai CA Alba Iulia, inclusiv magistraţi, au fost depistaţi cu noul coronavirus. Peste 120 de angajaţi ai instanţei au fost testaţi, după apariţia primului caz de infectare cu COVID-19, şi retestaţi la câteva zile distanţă. Activitatea CA a fost suspendată, joi şi vineri, pentru efectuarea dezinfecţiei generale a spaţiilor. De luni, activitatea a fost reluată, cu respectarea strictă a măsurilor de protecţie.

Reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Alba au precizat, marţi, pentru AGERPRES, că nu au fost depistate cazuri pozitive cu prilejul testării efectuate în rândul angajaţilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel şi Judecătoriei Alba Iulia.

Până marţi, în Alba au fost confirmate, de la începutul pandemiei, 481 de cazuri pozitive, din peste 29.000 de teste prelucrate. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

3 Angajată SRI la 19 ani, lector la Academia SRI la 26 de ani, expert AEP la Stockholm la 32 de ani

4 Antena 3 l-a „omorât” și pe tatăl interlopului ucis în această dimineață!

5 Unde e poliția?! / Filmul și motivul uciderii în Giulești a interlopului Emi Pian, liderul clanului Duduianu. O …