Alba: Accident colectiv de muncă la o fabrică care produce pigmenţi

Alba: Accident colectiv de muncă la o fabrică care produce pigmenţi

Patru angajaţi ai unei fabrici din Zlatna au suferit arsuri pe braţe şi faţă în urma autoaprinderii pastei de aluminiu dintr-un malaxor, la faţa locului deplasându-se joi pentru cercetări mai mulţi inspectori de muncă, a declarat, pentru AGERPRES, inspectorul-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Alba, Izabella Ursaleş.

Potrivit acesteia, accidentul colectiv de muncă a avut loc miercuri noaptea la o societate din Zlatna care produce pigmenţi. Ursaleş a menţionat că în urma cercetărilor, care pot dura până la 15-20 de zile, se va stabili în ce context s-a produs autoaprinderea pastei de aluminiu în timp ce aceasta era manipulată de cei patru angajaţi într-un malaxor.

Pentru că au suferit arsuri pe faţă şi braţe, cei patru angajaţi au fost transportaţi pentru îngrijiri medicale la UPU, fără a rămâne însă internaţi. Ei au fost chemaţi pentru o evaluare medicală ulterioară.

Poliţia a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor privind securitatea şi sănătatea în muncă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA