Alba: Anchetă a Protecției Copilului după ce o fetiță de doar câțiva ani a fost surprinsă fumând

Alba: Anchetă a Protecției Copilului după ce o fetiță de doar câțiva ani a fost surprinsă fumând

Protecția Copilului din Alba a informat, vineri, că s-a autosesizat într-un posibil caz de abuz asupra unui minor, după ce în presa locală au apărut fotografii, furnizate de un cititor, cu o fetiță de câțiva ani care, potrivit imaginilor, ar fuma dintr-o țigară, se pare la îndemnul a două femei.

 

'Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba s-a autosesizat în ceea ce privește acest fapt, considerând că ceea ce ilustrează imaginile reprezintă un abuz asupra unui copil minor. Specialiștii biroului 'Telefonul copilului, violența în familie, prevenirea și combaterea exploatării prin muncă' din structura DGASPC Alba au demarat procedurile legale, în conformitate cu atribuțiile ce le revin, pentru a putea interveni în soluționarea situației menționate mai sus, în vederea respectării drepturilor copilului', se menționează într-un comunicat transmis AGERPRES.

Fotografiile au fost surprinse în urmă cu câteva zile, într-o parcare din Alba Iulia. Fetița a fost surprinsă în timp ce se afla pe caroseria unei mașini, cu număr de înmatriculare de Alba, în timp ce fuma. Lângă mașină se aflau două femei.

Reprezentanți ai DGASPC Alba au precizat, pentru AGERPRES, că se încearcă, prin metode specifice prevăzute în astfel de situații, identificarea celor două femei și, implicit, a fetiței, urmând a se demara apoi o anchetă socială.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 Dovada pierderilor imense suferite în Ucraina! Rusia scoate din depozite vechile T-62!

4 „Nu mai pot fi părtaș la această ticăloșie” / Demisie cu strigături la vârful diplomației Rusiei

5 Interesante amănunte...