Alba: Angajaţii fabricii distruse de incendiu au fost asiguraţi că vor avea continuitate şi loc de muncă

Alba: Angajaţii fabricii distruse de incendiu au fost asiguraţi că vor avea continuitate şi loc de muncă

Conducerea Solina România a anunţat duminică, printr-un comunicat de presă, că va face toate eforturile necesare pentru a le asigura angajaţilor afectaţi de distrugerea fabricii de condimente din Alba Iulia, mistuită de flăcări, "continuitate, siguranţa locului de muncă şi perspectiva viitorului".

"În acest moment, obiectivul nu mai este operabil, pagubele sunt majore. (...). Cauzele declanşării incendiului sunt încă necunoscute şi vor fi comunicate în urma finalizării anchetei de către autorităţile competente. Menţionăm faptul că fabrica Solina din Alba Iulia era autorizată ISU şi întrunea toate condiţiile necesare unei operări sigure, aspect deja comunicat şi de autorităţile competente", se arată în comunicatul semnat de Ciprian Grădinariu, country manager.

Potrivit acestuia, în aceste momente, "siguranţa oamenilor, a bazelor de date şi reluarea business-ului sunt cele mai importante aspecte" pentru companie.

"Solina România doreşte să asigure toţi partenerii de afaceri (clienţi, furnizori, instituţii publice şi private) de onorarea angajamentelor în cele mai bune condiţii ţinând cont de împrejurări. În ceea ce priveşte responsabilitatea faţă de angajaţii noştri, vom face toate eforturile necesare pentru a le asigura continuitate, siguranţa locului de muncă şi perspectiva viitorului", se mai susţine în comunicat.

Aceeaşi sursă arată că echipa locală de management a demarat un plan de criză împreună cu managementul grupului Solina şi vor fi implementate acţiuni imediate pentru a garanta continuitatea business-ului pe piaţa românească şi est-europeană.

"Conducătorii grupului francez Solina au declarat ferm că nu vor renunţa la activităţile de producţie din România. În perioada imediat următoare, activităţile de producţie vor fi transferate către alte fabrici ale Solina Group din Europa, temporar, până la remedierea situaţiei din România", se mai precizează în comunicatul citat.

Zeci de pompieri intervin şi duminică pentru lichidarea incediului izbucnit în dimineaţa zilei de sâmbătă la cea mai mare fabrică de condimente din România, amplasată în Parcul Industrial Alba Iulia .

"Misiunea de intervenţie continuă şi pe parcursul zilei până la lichidarea tuturor focarelor de incendiu. Acţionează în continuare 30 de pompieri, cu 6 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autoscară mecanică şi trei motopompe pentru alimentare autospeciale din râul Ampoi", a transmis prim-adjunctul şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, maior Ovidiu Costea.

Incendiul s-a manifestat generalizat pe o suprafaţă de peste 10.000 de metri pătraţi. Societatea a fost verificată ultima dată de către reprezentanţii ISU Alba în toamna anului trecut, nefiind identificate atunci "nereguli majore", a declarat şeful ISU Alba, colonel Adrian Guia.

"Vreau să menţionez faptul că obiectivul era autorizat din punct de vedere al securităţii la incendiu, fiind controlat ultima dată în septembrie, iar în urma controlului nu au fost identificate nereguli majore", a afirmat şeful ISU Alba.

Fabrica, la care lucrează aproape 300 de angajaţi, a fost inaugurată în ianuarie 2011. Din 2017, aceasta a devenit parte a grupului Solina. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu