Alba: Aproximativ 2.000 de persoane la protestul împotriva Guvernului

Alba: Aproximativ 2.000 de persoane la protestul împotriva Guvernului

Aproape 2.000 de oameni printre care și foarte mulți părinți cu copii mici în brațe participă miercuri seara la Alba Iulia la cea mai mare acțiune de protest desfășurată în ultimii ani în acest oraș, în semn de nemulțumire față de adoptarea de către Guvern a actelor normative referitoare la justiție.

Având în fața coloanei o coroană mortuară, dar și un imens steag tricolor, protestatarii au plecat în marș spre cartierul Cetate, după ce inițial s-au adunat în fața Instituției Prefectului. Aici numărul participanților a fost mult mai mic, însă pe măsura derulării marșului el a crescut substanțial. Ajunși în fața clădirii în care se află sediul PSD Alba, oamenii s-au oprit și au scandat lozinci cum ar fi "Hoții", "PSD — ciuma roșie".

Protestatarii au mai scandat și mesaje ca "București, nu uita, Alba e de partea ta", "Anticipate", "Uniți salvăm toată România", "Poporul v-a ales, poporul vă dă jos", "DNA să vină să vă ia" și "Ieșiți din casă dacă vă pasă".

Ei au purtat pancarte cu mesajele "Să vă fie frică, Ardealul se ridică", "Refuz acest abuz", "Demisia grupului infracțional", "Rușine, hoților, că ne-ați furat viitorul" și "Moartea democrației".

AGERPRES / (AS — autor: Marinela Brumar, editor: Marius Frățilă, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

2 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

5 Așa o fi, cum zice omul ăsta?