Alba: Contabilul unei primării, trimis în judecată după ce a contrafăcut semnătura primarului şi a făcut patru plăţi

Alba: Contabilul unei primării, trimis în judecată după ce a contrafăcut semnătura primarului şi a făcut patru plăţi

Contabilul unei primării din judeţul Alba a fost trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pentru comiterea infracţiunilor de uzurpare a funcţiei şi fals material în înscrisuri oficiale, după ce a contrafăcut semnătura primarului pe patru ordine de plată, a anunţat, vineri, Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Alba.

"Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Alba au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus, la data de 12.03.2020, trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a unui inculpat, contabil în cadrul unei primării din judeţul Alba, pentru comiterea infracţiunilor de uzurparea funcţiei (4 acte materiale) şi fals material în înscrisuri oficiale(4 acte materiale). În fapt, s-a reţinut că, în luna aprilie 2019, inculpatul, în calitate de contabil în cadrul unei primării din judeţ, a îndeplinit acte ce nu intrau în atribuţiile sale de serviciu şi a dispus efectuarea de către primăria la care era angajat a unor plăţi, în cuantum de 143.140 lei, către trei societăţi comerciale pentru achitarea unor facturi (livrări bunuri), fără acordul ordonatorului principal de credite. În acest sens, a contrafăcut semnătura primarului pe un număr de patru ordine de plată, documente în baza cărora au fost efectuate plăţile. În realitate, bunurile nu au fost livrate primăriei şi nu a fost respectată procedura de achiziţie a acestor bunuri", a arătat SJA Alba, într-un comunicat de presă.

Potrivit SJA Alba, inculpatul a fost reţinut la data de 17.02.2020 pe o durată de 24 ore, iar la data de 18.02.2020, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a dispus arestarea preventivă la domiciliu a acestuia pe o durată de 30 de zile.

"Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. - Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba au efectuat mai multe acte procedurale în baza delegărilor dispuse de procurorul de caz. În cauză s-a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de specialitate din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba - SICE", se mai precizează în comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”