Alba: Două femei şi doi bărbaţi, cu vârste între 48 şi 62 de ani, cele mai recente cazuri de coronavirus

Alba: Două femei şi doi bărbaţi, cu vârste între 48 şi 62 de ani, cele mai recente cazuri de coronavirus

Alţi patru pacienţi, doi bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 48 şi 62 de ani, internaţi în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, au fost confirmaţi cu COVID-19, potrivit unui comunicat transmis, luni, AGERPRES, de către Biroul de presă al instituţiei medicale.

Cei patru fac parte din rândul celor 15 cazuri suspecte internate în spitalul din Alba Iulia, ale căror probe biologice erau în lucru şi despre care reprezentanţii SJU anunţaseră încă de duminică.

"Alţi patru pacienţi au fost confirmaţi cu COVID-19, în urma analizelor efectuate, duminică, 05.04.2020, în cadrul Laboratorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba. Este vorba despre două femei, în vârstă de 61 şi 48 de ani, respectiv de doi bărbaţi, în vârstă de 56 şi 62 de ani", se arată în comunicat.

Toţi cei patru pacienţi fuseseră internaţi în cadrul SJU Alba Iulia, unde li s-au recoltat probe biologice, fiind consideraţi suspecţi. Unul dintre ei a ajuns la spitalul din Alba Iulia în urma unui transfer intraspitalicesc de la Spitalul Municipal Sebeş.

Pacientul în vârstă de 62 de ani a fost transferat la Spitalul Municipal Blaj, desemnat spital suport pentru cazurile COVID-19, unde deja au fost, de asemenea, aduşi alţi opt bolnavi la sfârşitul săptămânii.

"Ceilalţi trei primesc îngrijiri medicale de specialitate în cadrul Secţiei Boli Infecţioase, special amenajată pentru astfel de cazuri", precizează reprezentanţii SJU Alba Iulia.

Duminică, autorităţile din Alba au anunţat existenţa a 33 de cazuri confirmate în judeţ, din care 11 într-o comună din Apuseni, iar două în rândul unor paciente care urmau tratament la un centru de dializă din Alba Iulia.

În Alba sunt confimaţi pozitiv, până luni dimineaţa, cel puţin 37 de oameni, din care doi au fost declaraţi vindecaţi.

Raportările SJU Alba Iulia vizează doar cazurile confirmate cu COVID-19 care sunt internate aici, respectiv cărora li se acordă îngrijiri în cadrul unităţii medicale.

"Astfel, raportarea nu cuprinde toate cazurile confirmate pozitiv la nivelul întregului judeţ", precizează Biroul de presă al SJU Alba Iulia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…