Alba: Fals stareţ, reţinut pentru că a înşelat diverse persoane minţindu-le că banii ar ajunge la o fetiţă bolnavă

Alba: Fals stareţ, reţinut pentru că a înşelat diverse persoane minţindu-le că banii ar ajunge la o fetiţă bolnavă

Un bărbat din Bistriţa a fost reţinut de poliţişti din Alba pentru că, folosindu-se de calităţi false, respectiv că ar fi stareţul unei mănăstiri, ar fi determinat mai multe persoane să depună bani într-un cont, sub pretextul că aceştia vor fi folosiţi pentru a ajuta o fetiţă bolnavă de cancer să ajungă în Belgia, la tratament.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES, în sarcina bărbatului, de 39 de ani, s-a reţinut faptul că, pe parcursul lunii ianuarie, ar fi apelat telefonic cinci persoane din judeţul Alba şi, recomandându-se stareţ al unei mănăstiri, le-ar fi determinat să depună într-un cont diverse sume de bani, ca un ajutor financiar pentru o fetiţă bolnavă de cancer ce ar fi urmat să fie tratată în Belgia.

Ulterior, bărbatul şi-ar fi însuşit banii şi i-ar fi folosit în interes personal, menţionează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba.

Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că, folosindu-se de acelaşi mod de operare, bărbatul ar fi reuşit să înşele alte 25 de persoane din alte judeţe ale ţării, cu suma totală de 24.320 de lei.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Alba, sprijiniţi de poliţişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au făcut o percheziţie la domiciliul acestuia, prilej cu care au găsit documente bancare şi înscrisuri care dovedesc activitatea sa infracţională, precum şi telefoane mobile şi cartele SIM care ar fi fost folosite la comiterea faptelor de înşelăciune.

Urmează ca bărbatul, care a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, să fie prezentat joi procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

La documentarea activităţii infracţionale a acestuia, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale - IGPR. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

3 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

4 Foarte interesante amănunte!

5 Noi amănunte despre puciul de la Kremlin. Putin răscolește după trădători...