Alba: Familie evacuată din locuinţă, circulaţia feroviară întreruptă şi două trenuri blocate, în Aiud

Alba: Familie evacuată din locuinţă, circulaţia feroviară întreruptă şi două trenuri blocate, în Aiud

Mai multe străzi şi gospodării din municipiul Aiud au fost inundate, iar pompierii au intervenit în cursul dimineţii de marţi pentru evacuarea unei familii şi a mai multor animale, informează Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

Potrivit sursei citate, Detaşamentul de pompieri Aiud a intervenit pe strada 1 Decembrie pentru evacuarea unei familii compuse din 2 adulţi şi un copil de 9 luni.

"La momentul actual, în municipiul Aiud sunt inundate 8 străzi, iar circulaţia feroviară este întreruptă. Două trenuri sunt blocate la km 413+100. Grupa operativă, împreună cu prim-adjunctul inspectorului şef s-au deplasat în municipiul Aiud pentru coordonarea intervenţiei. (...) Până la momentul de faţă, Detaşamentul de pompieri Aiud a intervenit în municipiul Aiud pentru următoarele situaţii de urgenţă: evacuarea unei familii de pe strada 1 Decembrie şi evacuarea animalelor din mai multe gospodării", precizează reprezentanţii ISU Alba.

La faţa locului au intervenit 3 ofiţeri, 1 maistru militar, 17 subofiţeri, 2 autospeciale, 2 bărci pneumatice, 6 motopompe, 1 APIC.

De asemenea, pe teren s-au deplasat prefectul judeţului, Nicolae Albu, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Dumitrel Ion şi primarul municipiului Aiud, Oana Badea.

Prin RO-ALERT a fost transmis un mesaj de alertă pentru municipiul Aiud privind riscul de inundaţii înregistrat la nivelul localităţii, în special în proximitatea Văii Aiudului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA