Alba: Ghid de conduită anticorupție pentru personalul greco-catolic, adoptat de Sinodul Episcopilor BRU

Alba: Ghid de conduită anticorupție pentru personalul greco-catolic, adoptat de Sinodul Episcopilor BRU

Episcopii greco-catolici întruniți timp de trei zile la Blaj, în sinod, au adoptat un ghid de conduită anticorupție pentru personalul din cadrul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, reflectând, de asemenea, asupra formulării unui Directoriu pentru protecția minorilor, în conformitate cu cerințele Sfântului Scaun.

Sursa foto: bru.ro

''În cadrul lucrărilor sinodale a fost adoptat Ghidul de conduită anticorupție pentru personalul din cadrul Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, și s-a reflectat asupra formulării unui Directoriu pentru protecția minorilor, în conformitate cu cerințele Sfântului Scaun. Alte teme abordate au fost legate de pregătirile pentru celebrarea centenarului Unirii de la 1918, proiectul unui nou Evangheliar, cauza de beatificare a Episcopilor morți în faimă de martiri sub regimul comunist aflată în faza de definitivare, chestiuni ecumenice, precum și situația comunităților greco-catolice în diaspora'', se menționează într-un comunicat postat duminică pe site-ul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

Sinodul îi reunește pe toți Episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, din România și din afara granițelor țării, reunindu-se în sesiune ordinară de două ori pe an, primăvara și toamna.

Sesiunea de toamnă s-a desfășurat la Blaj între 28 și 30 septembrie, la lucrări fiind prezenți și Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale, Cardinalul Leonardo Sandri, și Nunțiul Apostolic în România, Arhiepiscopul Miguel Maury Buendia.

Cu acest prilej, au fost organizate o expoziție și o sesiune de comunicări în cadrul Muzeului Arhiepiscopiei Majore.

Următoarea Sesiune sinodală ordinară se va desfășura în perioada 2-4 mai 2018, tot la Blaj, la sediul Arhiepiscopului Major.

AGFERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Sex cu năbădăi în Oltenia! / Patron amenințat cu pistolul de amantul nevestei!