Alba: IPJ confirmă că explozia de la Pianu de Jos s-a produs în urma manevrării unor proiectile

Alba: IPJ confirmă că explozia de la Pianu de Jos s-a produs în urma manevrării unor proiectile

Reprezentanţii IPJ au informat că explozia produsă marţi în localitatea Pianu de Jos, soldată cu un decedat şi cu un rănit grav, a avut loc în incinta unei societăţi comerciale care colectează deşeuri de fier, pe fondul manipulării unor deşeuri de componente de proiectile.

"Din primele cercetări a rezultat că explozia s-ar fi produs pe fondul manipulării unor deşeuri de componente de proiectile, în incinta unei societăţi comerciale care colectează fier vechi. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea regimului materiilor explozive", a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Potrivit sursei citate, se vor face verificări inclusiv asupra aspectelor legate de funcţionarea societăţii, precum şi asupra provenienţei şi a modului de exploatare a acestui tip de deşeuri.

O persoană a decedat şi o alta a fost rănită în urma unei explozii produse, marţi, în localitatea Pianu de Jos . Ambele victime sunt din judeţul Hunedoara. Persoana decedată avea 43 de ani, iar cea grav rănită, 52 de ani, a precizat Poliţia.

Bărbatul care a supravieţuit exploziei prezintă câteva răni provocate de schije, el fiind transportat de SMURD la spitalul din Sebeş, au menţionat reprezentanţii ISU Alba. AGERPRES / (AS - autor: Marinela Brumar, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...