Alba: Lucrările la autostrada Sebeş - Turda, în punctul Oarda de Jos, sistate temporar de instanţă

Tribunalul Alba a dispus încetarea temporară a executării lucrărilor la autostrada Sebeş - Turda la punctul de lucru Oarda de Jos, până la montarea în regim de urgenţă a unor panouri fonoabsorbante în zona unei case de către CNAIR şi firmele care construiesc drumul.

Potrivit informaţiilor postate pe portalul Tribunalului Alba, instanţa a admis, luni, cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de către o familie dintr-o suburbie a municipiului Alba Iulia în contradictoriu cu pârâtele Impresa Pizzarotti (Italia), CNAIR şi SC Pomponio Construcţii SRL.

"Obligă pârâtele să monteze în regim de urgenţă panouri fonoabsorbante şi să îndeplinească măsurile pentru izolarea fonică a imobilului proprietatea reclamanţilor situat administrativ în Alba Iulia, Oarda de Sus (...), - cu omologarea acestora conform normativelor în vigoare, ecranarea imobilului de şantierul organizat în imediata apropriere a locuinţei reclamanţilor cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie impuse prin autorizaţia de construire, acordul de mediu, studiu de impact, contract de execuţie aferente obiectivului de investiţii Autostrada Sebeş - Turda Lotul 1 - punct de lucru Oarda de Sus - în zona imobilului proprietatea reclamanţilor", se arată în minută.

Decizia este "definitivă, provizorie şi executorie de îndată, fără somaţie şi fără trecerea vreunui termen".

Familia în cauză se confruntă cu o situaţie absurdă. Astfel, în urma modificării planului urbanistic, linia de demarcaţie între intravilan şi extravilan străbate casa, care, odată ce construcţia autostrăzii va fi finalizată, se va găsi lângă pilonii unui pod.

"În urma hotărârii de Consiliu Local nr. 158 din 30 mai 2014, suntem în extravilanul localităţii Oarda, dar nu suntem notaţi ca fiind în extravilan la Cartea funciară şi la Taxe şi impozite. Am cerut un certificat de urbanism, unde am constatat că din totalul de 1.140 metri pătraţi 850 de metri pătraţi sunt în extravilan şi 290 de metri pătraţi în intravilan. Linia aceea de demarcaţie trece prin construcţie, prin camere", a declarat, anul trecut, proprietara.

Familia a susţinut, în repetate rânduri, că nu se respectă acordul de mediu, existând atât un disconfort sonor, prin poluare fonică, cât şi mult praf din cauza lucrărilor.

Casa se află practic pe Lotul 1 al Autostrăzii Sebeş - Turda, care are o lungime de 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş până la Pârâul Iovului. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte din Parlamentul European

2 Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi…

3 Mafia locală / Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro / Cazul e i…

4 Războiul din justiție

5 Val de demiteri / Guvernul a eliberat din funcție 28 de prefecți. Cine vine în loc

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze