Alba: Mai multe localități, fără curent electric din cauza viscolului

Alba: Mai multe localități, fără curent electric din cauza viscolului

Mai multe comune de pe Valea Sebeșului și, parțial, municipiul Sebeș au rămas fără curent electric în urma viscolului care a afectat linii de înaltă și medie tensiune, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, directorul Sucursalei Alba a Electrica Distribuție Transilvania Sud, Bogdan Medrea.

Acesta a menționat că este vorba de comunele de pe Valea Sebeșului, cum ar fi Șugag și Săsciori, fiind afectate inclusiv pensiunile din Poarta Raiului, precum și despre o parte a municipiului Sebeș. De asemenea, potrivit lui Medrea, probleme au fost semnalate și în Cunța, Câlnic, Gârbova, afectate parțial de întreruperea furnizării cu energie electrică.

El a precizat că mai multe echipe de intervenție încearcă să remedieze defecțiunea apărută duminică dimineața ca urmare a viscolului, estimând că va mai dura câteva ore până când vor fi realimentate toate locuințele afectate.

Turiști cazați în pensiunile din Poarta Raiului, în Munții Sebeșului, afectate și de lipsa curentului electric, au reclamat și faptul că drumul județean, unul de pământ, care face legătura cu DN 67C — Transalpina, nu a fost deszăpezit.

Tot ca urmare a vremii nefavorabile, subsolurile și pivnițele a trei case de pe o stradă din municipiul Aiud au fost duminică inundate. Pentru evacuarea apei acționează echipaje de intervenție ale Detașamentului Aiud din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ''Unirea'' Alba.

Angajați ai ISU au intervenit în noaptea de sâmbătă spre duminică pentru evacuarea apei și în municipiul Sebeș. Aici, subsolul unui bloc a fost inundat cu apă provenită din infiltrații.

Tot în Sebeș, un brad s-a rupt duminică din cauza vântului puternic, fără a produce pagube.

Județul Alba se află sub atenționare de cod galben de intensificări ale vântului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informații certe

2 Zvon...

3 Așa o fi?

4 Zvon...

5 Așa o fi?