Alba: Numărul angajaţilor testaţi pozitiv COVID-19 la o fabrică din Sebeş, în creştere la 49 de cazuri

Alba: Numărul angajaţilor testaţi pozitiv COVID-19 la o fabrică din Sebeş, în creştere la 49 de cazuri

Alte 12 cazuri de COVID-19 au fost depistate în cadrul anchetei epidemiologice efectuate la o fabrică din municipiul Sebeş, unde numărul angajaţilor infectaţi a ajuns astfel la 49, potrivit informaţiilor prezentate, marţi, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Toate cele 12 noi cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore în Alba au legătură cu focarul de la fabrica din Sebeş, unde au fost efectuate în total aproximativ 600 de teste, la angajaţi şi contacţi ai acestora.

"Din cele 12 cazuri noi, 8 sunt în rândul angajaţilor, iar 4 în cel al contacţilor", a precizat directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

În total, numărul celor infectaţi cu COVID-19 în legătură cu focarul de la respectiva fabrică a ajuns la 59, din care 49 de angajaţi şi 10 contacţi.

Cazurile pozitive depistate în cadrul acestei anchete epidemiologice sunt din mai multe localităţi din Alba.

Principala cauza a infectărilor a fost, potrivit DSP, nepurtarea echipamentelor de protecţie de către angajaţii unităţii, deşi angajatorul le-a pus la dispoziţie şi au fost instruiţi în acest sens.

În Sebeş a mai fost semnalat, la sfârşitul săptămânii trecute, un focar de coronavirus, în cadrul Spitalului Municipal, unde s-au infectat cadre medicale şi pacienţi. De asemenea, un poliţist, contact al unei asistente, a fost testat pozitiv.

În total, potrivit DSP Alba, numărul cazurilor pozitive a ajuns în judeţ la 357. Un număr de 238 de persoane au fost declarate vindecate, iar 19 au decedat.

Luni, în Alba au fost prelucrate 397 de teste. Numărul total de teste efectuate în Alba de la începutul pandemiei este de 17.319. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...