Alba: Opt angajaţi ai unităţii de panificaţie, retestaţi, după ce analiza prin metoda pooling indică prezenţa virusului

Alba: Opt angajaţi ai unităţii de panificaţie, retestaţi, după ce analiza prin metoda pooling indică prezenţa virusului

Unul dintre loturile cu probele recoltate joi de la peste 100 de angajaţi ai unei unităţi de panificaţie din Alba Iulia, companie unde au fost depistate şase cazuri de coronavirus, analizate prin metoda "pooling", indică faptul că există unul sau mai mulţi "pozitiv", urmând ca pentru persoanele din acest lot, în număr de opt, să fie vineri testate individual.

"Azi, în laboratorul DSP Alba au fost analizate, prin metoda 'pooling', 120 de probe provenite de la angajaţi şi contacţi direcţi ai celor 6 persoane depistate pozitiv anterior şi anume patronul şi 5 angajaţi de la sediul administrativ al societăţii (birouri). Probele au fost grupate câte 8. În cazul unuia dintre loturi, analiza de laborator a indicat că printre cele 8 probe analizate exista 1 sau mai mulţi pozitiv. Pentru persoanele din acest lot va fi reluată mâine testarea individuală, urmând să se stabilească cei pozitiv", a transmis, joi seara, DSP Alba.

Potrivit sursei citate, toate cele 120 de persoane se află izolate la domiciliu.

DSP Alba a avut joi în lucru în total aproximativ 600 de probe.

Joi dimineaţa, printr-un comunicat de presă, DSP Alba a făcut o serie de precizări privind ancheta epidemiologică declanşată la o unitate de panificaţie, menţionând că la instituţie a parvenit, neoficial, în cursul zilei de marţi, informaţia privind posibila contaminare cu COVID-19 a administratorului unei societăţi de panificaţie din Alba Iulia.

"La acel moment, reprezentanţii DSP au verificat telefonic informaţia şi s-a constatat că acesta s-ar afla internat în judeţul Cluj. Cu toate că, la acel moment, DSP Alba nu a avut niciun fel de document oficial prevăzut în astfel de situaţii, reprezentanţii DSP s-au autosesizat şi au demarat de urgenţă o anchetă epidemiologică bazată pe identificarea contacţilor declaraţi de către persoana confirmată. Astfel, au fost identificate mai multe persoane (contacţi direcţi) - angajaţi de la birourile societăţii, precum şi din alte instituţii", a transmis Biroul de Presă.

Potrivit sursei citate, DSP Alba şi-a asumat şi a efectuat testarea persoanelor declarate drept contacţi, fiind depistaţi pozitiv cinci angajaţi care activau în cadrul birourilor din sediul administrativ, care sunt situate separat de spaţiul de producţie propriu-zis.

"La insistenţele DSP Alba, în seara zilei de 29 aprilie, omologii de la DSP Cluj ne-au trimis pe whatsapp buletinul de analiză pentru test COVID-19 pozitiv al administratorului societăţii, inspectorii DSP Alba luând imediat decizia suspendării activităţii societăţii de panificaţie aseară, în jurul orei 21,00. (...) S-a luat decizia de suspendare a întregii activităţi a societăţii, la toate punctele de lucru, întrucât nu se cunoşteau date exacte cu privire la contactul angajaţilor depistaţi pozitiv cu ceilalţi angajaţi de la celelalte puncte de lucru şi DSP Alba a preferat să aplice principiul prudenţei până la definitivarea anchetei epidemiologice şi testarea întregului personal", se precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, DSP Alba a luat joi decizia testării COVID-19 a tuturor angajaţilor societăţii implicaţi în producţie, desfacere şi personal administrativ, în total fiind vorba de peste 100 de persoane.

Produsele de panificaţie ale acestei unităţi sunt preferate de mulţi dintre locuitorii din Alba Iulia, deseori, cel puţin la sfârşit de săptămână, aceştia aşteptând la rând în număr foarte mare pentru a se aproviziona de la magazinul companiei. AGERPRES/ (AS - autor: Marinela Brumar, editor: Antonia Niţă, editor online: Alexandru Cojocaru)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…