Alba: Percheziţii domiciliare la 14 şoferi de la Cupru Min Abrud, bănuiţi că ar fi sustras motorină de 200.000 de lei

Un număr de 15 percheziţii sunt efectuate miercuri de poliţişti din Alba la domiciliile unor şoferi de la Cupru Min Abrud, bănuiţi că ar fi sustras motorină din rezervoarele camioanelor şi utilajelor pe care lucrau, cauzând astfel societăţii un prejudiciu total de 200.000 de lei.

"În această dimineaţă, poliţiştii din Alba efectuează 15 percheziţii la persoane bănuite de furt de combustibil, în dauna unei societăţi comerciale din Abrud, fapte prin care ar fi creat un prejudiciu de peste 200.000 de lei. Vor fi puse în executare 14 mandate de aducere", se menţionează într-un comunicat transmis AGERPRES de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Potrivit unor surse judiciare, societatea în cauză este Cupru Min Abrud, companie care deţine 60% din rezervele de cupru ale României.

Percheziţiile sunt desfăşurate în Abrud, Bistra, Bucium şi Lupşa de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din IPJ Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. Activităţile se desfăşoară la locuinţele a 14 persoane bănuite de furt de combustibil, precum şi la societatea comercială păgubită.

"Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2017 - 2018, cei 14 bănuiţi de furt, toţi angajaţi ai societăţii comerciale, în calitate de şoferi, ar fi sustras motorină din rezervoarele camioanelor şi utilajelor pe care lucrau. Aceştia ar fi depozitat motorina sustrasă la propriile domicilii, iar ulterior ar fi folosit-o, în scop personal, sau ar fi vândut-o către alte persoane. Prejudiciul total cauzat societăţii comerciale a fost estimat la 200.000 de lei", arată comunicatul IPJ Alba.

Poliţiştii vor pune în executare 14 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul IPJ Alba pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

La acţiune, poliţiştii de investigaţii criminale sunt sprijiniţi de poliţişti din cadrul serviciilor Ordine Publică, Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, Investigare a Criminalităţii Economice, Acţiuni Speciale precum şi de lucrători de la poliţiile orăşeneşti Abrud, Cîmpeni şi Baia de Arieş. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Experții americani / Cele trei modalităţi prin care se transmite coronavirusul

2 SUSPECT / Președintele Chinei anunţă implementarea legislaţiei privind securitatea bacteriologică / Mulți spun că …

3 Doctori chinezi lămuresc misterul morţilor subite cauzate de virusul Wuhan. Cum funcţionează virusul

4 Teoria conspirației / S-a deschis Cutia Pandorei?

5 Ce nu ne spun autoritățile / Cristian Unteanu, articol-avertisment despre coronavirus. Să sperăm că situația nu …

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!