Alba: Percheziţii într-un dosar privind fapte de fals şi uz de fals

Alba: Percheziţii într-un dosar privind fapte de fals şi uz de fals

Un bărbat din Alba Iulia este cercetat de poliţişti pentru că ar fi semnat în numele altei persoane o contestaţie pe care ar fi înaintat-o autorităţilor care gestionează un program de dezvoltare regională în cadrul unui minister, susţinând în fals că administratorul societăţii pe care o reprezenta s-ar fi aflat în izolare, ca urmare a infectării cu COVID-19.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, AGEERPRES, de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat două percheziţii domiciliare, în Alba Iulia, pentru obţinerea de probe în cadrul unui dosar penal în care sunt investigate posibile fapte de fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

"Din cercetări a rezultat că, în luna ianuarie a anului 2021, un bărbat de 45 de ani, din Alba Iulia, administrator al unei societăţi comerciale, ar fi întocmit, în fals şi semnat în numele unei persoane care administrează o societate cu care societatea sa avea o relaţie contractuală, o contestaţie pe care ar fi înaintat-o autorităţilor care gestionează un program de dezvoltare regională, în cadrul unui minister, pentru obţinerea de fonduri europene. Pentru a susţine cele menţionate în contestaţie, bărbatul ar fi anexat un buletin medical de analiză care atesta, în mod fals, faptul că administratorul societăţii pe care o reprezenta s-ar fi aflat în izolare, ca urmare a infectării cu COVID-19", se menţionează în comunicat.

Cu ocazia percheziţiilor, au fost ridicate înscrisuri şi mijloace electronice.

"Cercetările sunt continuate", mai precizează IPJ Alba. AGERPRES / (AS - autor: Marinela Brumar, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

3 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

4 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

5 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat