Alba: Preotul Cristian Pomohaci a depus o cerere de retragere temporară din preoție, pe motive medicale

Preotul Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul General pentru că ar fi încercat să corupă sexual un minor de 17 ani, a depus o cerere la Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia prin care solicită suspendarea temporară din funcție, din motive medicale, a declarat marți, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, părintele Oliviu Botoi.

"A depus o cerere prin care solicită retragerea temporară din preoție, invocând motive de sănătate. Cererea a fost depusă la Centrul Eparhial", a spus părintele Oliviu Botoi.

Potrivit acestuia, Cristian Pomohaci nu specifică în cerere perioada pentru care solicită suspendarea temporară din preoție.

În ceea ce privește dovezile pe care Cristian Pomohaci ar fi trebuit să le aducă în termen de 30 de zile pentru a-și demonstra nevinovăția față de acuzațiile ce i se aduc, preotul nu a prezentat încă superiorilor săi probele necesare.

Termenul până la care ar fi trebuit depuse dovezile expiră în cursul zilei de miercuri, situația urmând să fie analizată de organismele eparhiale competente, la sfârșitul acestei perioade.

"Încă nu au fost prezentate dovezile. Organismul eparhial competent va analiza situația miercuri și va prezenta joi o situație completă, lămuritoare", a precizat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia.

Parchetul General a preluat, pe 19 iulie, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș dosarul în care preotul Cristian Pomohaci, din Parohia Moșuni, județul Mureș, este cercetat pentru racolare de minori în scopuri sexuale.

Preotul a fost înregistrat în timp ce îi cerea favoruri sexuale unui minor, iar înregistrarea a apărut în presă.

Ulterior, Pomohaci a fost chemat la Arhiepiscopia din Alba Iulia pentru a oferi explicații cu privire la înregistrarea audio care îl incriminează și s-a decis ca părintele să fie oprit de la slujirea sfintelor taine și a tuturor slujbelor bisericești pe o perioadă de 30 de zile, timp în care el trebuie să aducă argumente în favoarea sa.

Pe 26 iunie, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Mureș a anunțat că a fost sesizat cu privire la unele fapte pe care un preot le-ar fi săvârșit în prezența sau asupra unui minor, la câteva zile după ce pe paginile de socializare au circulat înregistrări audio în care clericul ar ademeni un minor să întrețină relații homosexuale cu el.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veștile triste încep să se confirme! Conducerea Chinei a trimis 40 de incineratoare mobile în Wuhan

2 VIDEO Veste sinistră în presa americană: Regimul de la Beijing ar fi decis abandonarea orașului Wuhan! Oamenii…

3 Cum arată sondajul cu care i-a păcălit Ciolacu pe pesediști în CEx

4 Informație / Probleme la CCR. Președintele, întâlnire de taină cu liberalii la Vila Lac

5 Document / Fraților, suntem luați de proști? Predoiu cere detaşarea la Ministerul Justiţiei a unei judecătoare c…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing