Alba: Reapariţie a unui urs în Pâclişa; a omorât un câine; jandarmii au tras focuri de armă pentru a-l alunga

Alba: Reapariţie a unui urs în Pâclişa; a omorât un câine; jandarmii au tras focuri de armă pentru a-l alunga

Unul dintre cei doi urşi observaţi în mai multe rânduri în ultimele două săptămâni într-o suburbie a municipiului Alba Iulia, Pâclişa, şi-a făcut din nou simţită prezenţa, după ce a pătruns, în noaptea de marţi spre miercuri, într-o gospodărie, unde a ucis un câine.

Potrivit unor filmuleţe postate de localnici pe reţelele de socializare, ursul a intrat în gospodăria unei familii din Pâclişa, unde a pătruns până în adăpostul porcilor. Ursul a atacat un porc şi a omorât un câine.

"La faţa locului s-au deplasat şase jandarmi, care au încercat să alunge ursul folosind muniţie de manevră. Au fost trase patru focuri de armă în aer", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Alba, Adela Buga.

Potrivit acesteia, după circa o oră ursul s-a îndepărtat de zona locuită, intrând în pădure.

O patrulă de jandarmi se află şi în cursul zilei de miercuri în localitatea Pâclişa, pentru a interveni în cazul în care ursul reapare.

Săptămâna trecută, unul din cei doi urşi a omorât o scroafă.

Pe 1 iulie, locuitorii din Pâclişa au fost atenţionaţi, prin sistemul RO-ALERT, cu privire la prezenţa unui urs pe raza localităţii, oamenii fiind sfătuiţi să nu se expună la pericol şi, în caz de nevoie, să sune la 112.

Recent, a fost aprobat un ordin de relocare a celor doi urşi în zona Şureanu, în Munţii Sebeşului, fiind amplasate în acest sens în marginea localităţii două cuşti în care aceştia să fie atraşi.

Un alt urs a fost observat în ultima lună în Ampoiţa, iar un altul în Berghin. AGERPRES/ (AS - autor: Marinela Brumar, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am dispus angajaţilor firmelor mele să închidă conturile la băncile austriece, iar pe viitor nu mai cumpăr motorină de provenienţă austriacă pentru c…

2 Daniela, polițista sexy care a devenit virală

3 „Nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac” / Primul patron important din România care „ridică piatra”

4 Rusia decide în locul lor? / Pe 16 noiembrie, Austria a semnat la București declarația statelor membre cu privire la oportunitatea extinderii spațiului …

5 VIDEO Rareș Bogdan / Cancelarul Nehammer a amintit că Austria a fost imperiu. M-a șocat