Alba: Zeci de hectare mistuite de flăcări într-un singur incendiu de vegetaţie uscată

Alba: Zeci de hectare mistuite de flăcări într-un singur incendiu de vegetaţie uscată

Peste 80 de hectare, din care peste jumătate litieră de pădure, au ars în urma unui incendiu de vegetaţie uscată produs joi în localitatea Vurpăr, pentru localizarea şi lichidarea acestuia acţionând zeci de pompieri militari şi localnici.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, timp de mai multe ore s-a acţionat joi pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată care se manifesta în Vurpăr, comuna Vinţu de Jos, cu pericol de propagare la un cămin cultural, o biserică şi locuinţe.

Au intervenit 26 de pompieri militari, cu patru autospeciale cu apă şi spumă, aceştia fiind sprijiniţi de 20 de localnici şi personal SVSU, precum şi de 3 tehnicieni silvici.

"Au fost realizate culoare de demineralizare în jurul suprafeţei afectate. La momentul de faţă mai există mici focare în interiorul zonei arse. Nu mai există pericol de propagare. SVSU Vinţu de Jos va rămâne în supraveghere. Au ars aproximativ 83 de hectare, din care 45 de hectare litieră de pădure, fără propagare la coronament", au transmis reprezentanţii ISU Alba.

Un alt incendiu de vegetaţie uscată a avut loc joi într-o localitate componentă a municipiului Alba Iulia. Potrivit ISU Alba, la Pâclişa au ars aproximativ 10 hectare de vegetaţie uscată.

Tot joi s-a acţionat pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată în Lupşa, o localitate din Munţii Apuseni. Au ars circa 6 hectare de vegetaţie uscată, fiind eliminat riscul propagării incendiului la mai multe adăposturi de animale. AGERPRES/ (AS - autor: Marinela Brumar, editor: Antonia Niţă, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...