Alba:DSP solicită detaşarea unor medici din alte judeţe la secţia ATI COVID a Spitalului Aiud

Alba:DSP solicită detaşarea unor medici din alte judeţe la secţia ATI COVID a Spitalului Aiud

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba a solicitat Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă aprobarea detaşării la Spitalul Municipal Aiud, unitate care asigură tratarea cazurilor COVID-19 severe şi grave din judeţ, a unui număr de 6 medici ATI, din care 4 din alte judeţe, pentru a putea creşte astfel la 30 numărul de paturi din secţia de Terapie Intensivă, potrivit unui comunicat transmis, luni, AGERPRES.

În prezent, potrivit sursei citate, toate cele 20 de paturi sunt ocupate.

Potrivit DSP, în prezent, 3 medici sunt pe tura de zi. Tura de noapte este asigurată de către medici de la celelalte spitale din judeţ, conform unui grafic de gărzi.

"În prezent, în judeţul Alba, în structura Spitalului Municipal Aiud, desemnat spital suport COVID, există o secţie cu 20 de paturi ATI COVID, toate ocupate. Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Alba a solicitat Spitalului Municipal Aiud întocmirea, în regim de urgenţă, a unui necesar de medici ATI, în vederea detaşării de personal din judeţul Alba sau din alte judeţe pentru extinderea numărului de paturi, astfel încât să poată fi asigurată asistenţa corespunzătoare bolnavilor de COVID", se menţionează în comunicat.

Conform DSP, Spitalul Municipal Aiud a cerut detaşarea a 6 medici ATI - 2 din Alba şi 4 din alte judeţe.

"DSP a înaintat această solicitare comandantului acţiunii (DSU) în vederea ducerii la îndeplinire. Se estimează, astfel, creşterea capacităţii secţiei ATI COVID la 30 de paturi", se precizează în comunicat.

Totodată, DSP a solicitat Spitalului Municipal Aiud să analizeze "reconfigurarea structurii funcţionale în vederea suplimentării numărului de paturi pe secţia Interne Cardiologie COVID cu încă 40 de paturi cu oxigen, această secţie având cea mai mare adresabilitate în rândul bolnavilor COVID din judeţ".

În calitate de spital suport COVID, Spitalul Municipal Aiud asigură tratarea cazurilor severe şi grave, însă toate spitalele din judeţ au secţii COVID, unde sunt trataţi pacienţi cu forme uşoare şi moderate ale bolii, mai arată sursa citată.

La un an de la debutul pandemiei, în judeţ au fost testate pozitiv peste 16.750 de persoane, dintre care în jur de 450 au decedat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...