Albania: Confruntări între protestatari antiguvernamentali şi poliţie în faţa parlamentului

Albania: Confruntări între protestatari antiguvernamentali şi poliţie în faţa parlamentului

Aproximativ 2.000 de protestatari albanezi s-au înfruntat miercuri cu forţele de ordine şi au încercat să rupă cordonul de poliţie din faţa parlamentului în cursul unei manifestaţii antiguvernamentale, relatează agenţia Xinhua.

Protestarii au aruncat cu petarde şi alte obiecte asupra poliţiei şi au cerut demisia premierului Edi Rama şi convocarea de alegeri anticipate.

Formaţiunile politice de opoziţie conduse de Partidul Democratic îl acuză pe Rama, preşedintele Partidului Socialist, şi cabinetul său de corupţie şi de legături cu crima organizată.

Reprezentanţi ai forumurilor tineretului de opoziţie au dat foc unei piramide din carton pentru a arăta în mod simbolic că sistemul ''criminal'' instalat de Rama a căzut.

Între timp, aleşii s-au strâns în parlament în cadrul sesiunii lor săptămânale.

În discursul său, Rama le-a spus parlamentarilor că singurele alegeri ce vor fi organizate în curând în ţară vor fi cele locale, şi nu generale, cum a cerut opoziţia.

''Opoziţia şi-a trădat susţinătorii şi i-a lăsat fără reprezentare în parlament'', a declarat Rama.

Acesta este cel de-al optulea protest organizat de către partidele de opoziţie. Parlamentarii lor au demisionat din forul legislativ la sfârşitul lui februarie.

Partidele albaneze de opoziţie au respins apelurile Uniunii Europene şi ale organizaţiilor internaţionale de a purta un dialog cu guvernul şi de a pune capăt crizei politice.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, e țiitoarea...

2 Noile scenarii de la Washington cu invadarea Ucrainei de către Rusia

3 Țiitoarea lui Dragnea, audiată la DNA! / Ăsta să fie motivul despărțirii de fațadă?

4 Așa o fi?

5 VIDEO Priviți! Imagini de ultima oră cu forţele ruse masate la graniţa cu Ucraina