Albania: Liderul opoziției avertizează cu privire la escaladarea protestelor antiguvernamentale

Albania: Liderul opoziției avertizează cu privire la escaladarea protestelor antiguvernamentale

După un protest de două luni în fața biroului prim-ministrului, opoziția albaneză a avertizat vineri asupra escaladării în continuare a acțiunilor de protest până la crearea unui guvern interimar, relatează agenția Xinhua.

Liderul opoziției din Albania, Lulzim Basha, a declarat vineri că opoziția va continua eforturile în cadrul campaniei sale de două luni pentru a avea un cabinet interimar care să guverneze până la alegerile parlamentare din iunie.

El le-a cerut, de asemenea, susținătorilor săi să blocheze drumurile naționale în toată țara luni la prânz.

Potrivit unor surse din cadrul opoziției de dreapta, un astfel de protest masiv pe toate străzile va avea loc în aceeași zi în care negociatorii Parlamentului European sunt așteptați să ajungă la Tirana pentru a media între coaliția de stânga aflată la guvernare și opoziția de centru-dreapta.

Liderul opoziției Lulzim Basha a condiționat începerea dialogului cu puterea în primul rând de demisia prim-ministrului Edi Rama.

Potrivit opoziției, Albania poate organiza alegeri libere și corecte numai sub un guvern interimar.

Oficialii UE au îndemnat în mod constant opoziția albaneză să pună capăt boicotului parlamentar și să participe la alegerile din 18 iunie.

Partidele de opoziție au refuzat să fie înregistrate la Comisia Electorală Centrală pentru scrutinul din 18 iunie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...