Albania: Poliţia îi respinge pe manifestanţi din faţa sediului guvernului

Albania: Poliţia îi respinge pe manifestanţi din faţa sediului guvernului

Poliţia albaneză a recurs la gaze lacrimogene şi la tunuri cu apă pentru a-i respinge pe manifestanţii care au forţat sâmbătă un cordon de protecţie în faţa sediului guvernului, în cursul unui protest contra premierului Edi Rama, relatează AFP şi Reuters.

Mii de persoane s-au strâns în jurul prânzului în centrul capitalei, la apelul opoziţiei, care reclamă demisia premierului socialist Edi Rama, aflat la putere din 2013 şi acuzat de 'corupţie'.

Un grup de circa 100 de manifestanţi au aruncat mai întâi fumigene şi pietre în direcţia sediului guvernului, apărat de un important dispozitiv de poliţie, şi au scandat 'Rama, pleacă!'.

Ei au forţat apoi cordonul de poliţie şi au ocupat trotuarul din faţa clădirii. Vreo zece dintre ei au intrat în imobil şi au urcat la primul etaj.

Prim-ministrul Edi Rama, care şi-a început în 2017 al doilea mandat, a anunţat vineri că nu se va afla la Tirana în timpul manifestaţiei de a doua zi, urmând să ia parte la Vlora, circumscripţia sa, la un 'dialog' cu locuitorii despre 'dezvoltarea oraşului'.

'16 februarie va fi ultima zi la putere a lui Rama. Acest regim trebuie înlăturat cu orice preţ', a declarat miercuri liderul Partidului Democratic (centru-dreapta) de opoziţie, Lulzim Basha. Formaţiunea a mai organizat câteva manifestaţii similare, fără a reuşi însă să zguduie guvernul.

Opoziţia, formată din cinci partide de centru-dreapta şi de centru-stânga, acuză guvernul de 'complicitate cu crima organizată' şi că 'a aruncat ţara în corupţie şi mizerie', şi cere formarea unui cabinet de tehnicieni care să organizeze alegeri anticipate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa