Alcaraz, curajos în fața lui Djokovici: Declarația care arată tupeul unui puști genial

Alcaraz, curajos în fața lui Djokovici: Declarația care arată tupeul unui puști genial

Partida de vineri (cel mai probabil, după ora 20.00, Eurosport) a fost analizată și de eroii care vor ține lumea sportului cu sufletul la gură. De remarcat că, deși are doar 20 de ani, Alcaraz (1 ATP) se ferește de declarații banale. Și a venit în fața jurnaliștilor, vorbind, răspicat, despre faptul că e pe val, la ora actuală.

În acest moment, mă simt unul dintre cei mai buni din lume și cred că o arăt prin nivelul jocului meu. Am o încredere enormă în toate aspectele jocului și mă simt grozav, atât fizic, cât și psihic. Pentru mine, e incredibil să fiu într-o semifinală de Grand Slam împotriva lui Novak. Îmi amintesc că am urmărit toate duelurile lui împotriva lui Rafa (n.r. – Rafael Nadal) aici, la Paris, și îmi spuneam că, într-o zi, voi fi și eu acolo. Din fericire, ziua respectivă a venit, deci e un vis devenit realitate. Voi încerca să-mi impun stilul de joc și să fac un joc grozav“, a afirmat Carlos.

Liderul mondial a vorbit cu mult respect despre adversarul său: „E unul dintre cei mai buni din istorie și nu se pune problema dacă va ține pasul cu ritmul meu, ci mai degrabă invers. Djokovici va fi întotdeauna favorit în meciurile pe care le joacă. Ce mă uimește cel mai mult la Novak e modul în care lovește mingea și arsenalul său complet de lovituri. Te face să nu vezi niciun defect în tenisul lui și nivelul lui mediu e foarte ridicat, te obligă să-ți menții cel mai bun tenis pentru o lungă perioadă de timp“.

Alcaraz e un jucător complet, la doar 20 de ani. Acest joc va fi cea mai mare provocare pentru mine de până acum, în acest turneu. Dacă vrei să fii cel mai bun, trebuie să-l învingi pe cel mai bun, iar el e jucătorul de învins aici“, a recunoscut și Nole.

French Open, sferturi

Masculin

Alcaraz (1 ATP) – Tsitsipas (5 ATP) 6-2, 6-1, 7-6

Djokovici (3 ATP) – Khachanov (11 ATP) 4-6, 7-6, 6-2, 6-4

Rune (6 ATP) – Ruud (4 ATP)

Zverev (27 ATP) – Etcheverry (49 ATP)

Se vor juca, astăzi, după ora 17.00 (Eurosport)

Feminin

Muchova (43 WTA) – Pavlyuchenkova (333 WTA) 7-5, 6-2

Svitolina (192 WTA) – Sabalenka (2 WTA) 4-6, 4-6

Haddad Maia (14 WTA) – Jabeur (7 WTA) 3-6, 7-6, 6-1

Swiatek (1 WTA) – Gauff (6 WTA)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 Rusia, oameni buni...

4 Potrivit manualului, dacă Rusia ar fi respectat propria doctrină militară, ar fi cucerit Ucraina în prima etapă a invaziei

5 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene