ALDE a câștigat alegerile pentru primăriile din Moinești și Băicoi

ALDE a câștigat alegerile pentru primăriile din Moinești și Băicoi

ALDE anunță că a câștigat alegerile pentru primăriile din municipiul Moinești, județul Bacău, și orașul Băicoi, județul Prahova.

Potrivit unui comunicat al ALDE transmis, luni, AGERPRES, la alegerile din 11 iunie partidul a avut candidați proprii în 19 localități, din cele 49 unde au fost organizate alegeri locale parțiale.

"Rezultatele provizorii arată că ALDE s-a impus în municipiul Moinești (județul Bacău), în orașul Băicoi (județul Prahova), în comuna Drăguțești (județul Gorj) și în comuna Șieu (județul Bistrița Năsăud), iar într-o serie de localități unde partidul a avut candidați pe liste proprii s-a clasat pe locul al doilea în preferințele electoratului, în fața candidaților PNL. Astfel, Valentin Vieru este noul primar al Municipiului Moinești, din județul Bacău, și a obținut 64% din voturi, Marius Constantin a câștigat Primăria Băicoi, din județul Prahova, obținând 51% din voturi, Ion Popescu a câștigat Primăria Drăguțești, din județul Gorj, iar Ionuț Timis Cifor este noul primar al comunei Șieu, din județul Bistrița-Năsăud", se arată în comunicat.

În orașul Bușteni, județul Prahova, candidatul ALDE, Mircea Corbu, a obținut un rezultat foarte bun, cu peste 20% din voturi, clasându-se pe locul al doilea, devansând totodată PNL, precizează sursa citată.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...