ALDE: Interzicerea deschiderii restaurantelor din 15 iunie - calea spre faliment a firmelor din industria ospitalităţii

ALDE: Interzicerea deschiderii restaurantelor din 15 iunie - calea spre faliment a firmelor din industria ospitalităţii

ALDE susţine că decizia de a interzice deschiderea restaurantelor de la 15 iunie este "calea sigură spre faliment" a mii de firme din industria ospitalităţii, adăugând că Institutul Naţional de Statistică a confirmat "criza" din sectorul HORECA.

"Încă o dată spunem cât se poate de clar: decizia de a interzice deschiderea restaurantelor de la 15 iunie este calea sigură spre faliment a mii de firme din industria ospitalităţii! În vreme ce state precum Grecia sau Bulgaria au repornit turismul, iar Spania 'face probe' pentru turismul în masă, la noi nu se întâmplă nimic. Ba mai mult, operatorilor din turism li se răspunde cu dispreţ de către premierul Orban, iar de Klaus Iohannis sunt ignoraţi", se arată într-un mesaj al ALDE postat luni pe Facebook.

Potrivit ALDE, "dezastrul din economie, dar mai ales cel din industria HORECA, este cât se poate de clar şi este confirmat de către Institutul Naţional de Statistică".

"Chiar dacă guvernanţilor nu le place să vorbească despre aceste lucruri şi le pun la 'şi altele', românii trebuie să ştie adevărul! Iar adevărul este următorul: volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut în aprilie faţă de luna precedentă cu 72,8% ca urmare a scăderilor înregistrate la mai multe activităţi: activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-79,8%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-63,2%). Comparativ cu luna aprilie a anului trecut, scăderea este şi mai dramatică! Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei în luna aprilie 2020 a înregistrat o cifră de afaceri cu 83,4% mai mică comparativ cu luna aprilie 2019, ca urmare a scăderilor înregistrate şi la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-88,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-77,9%)", explică ALDE. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

3 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla

4 Așa o fi?

5 Ăsta e, probabil, cel mai prost soldat rus! Priviți ce-a făcut după jefuirea unei case din Irpin