ALDE, referitor la ministrul Viorel Ilie: În funcție de avizul de la Comisia juridică, ne vom exprima punctul de vedere

ALDE, referitor la ministrul Viorel Ilie: În funcție de avizul de la Comisia juridică, ne vom exprima punctul de vedere

Reprezentanții ALDE spun că nu se vor pronunța cu privire la demersul DNA în cazul ministrului pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, până când procedura parlamentară nu va fi încheiată, iar Comisia juridică nu își va exprima punctul de vedere.

"Am aflat despre solicitarea DNA de urmărire penală a ministrului pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, prin intermediul mass-mediei. Sesizarea DNA va trebui să parcurgă mai întâi procedura parlamentară prevăzută în regulamentele interne ale Legislativului. În acest sens, nu ne vom pronunța cu privire la demersul DNA până când procedura parlamentară nu va fi încheiată, iar Comisia juridică nu își va exprima punctul de vedere. În funcție de avizul primit de la Comisia juridică, ALDE își va exprima punctul de vedere", se arată într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a cerut vineri sesizarea Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Viorel Ilie, ministrul pentru Relația cu Parlamentul, pentru instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în perioada exercitării funcției ministeriale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce face fosta soţie a lui Mihai Neşu, la șapte ani de la divorț

2 Uff, găina bătrână se screme să pară „bună”...

3 Conspirația tăcerii / Cine este femeia care a accidentat mortal două fete în București și a fost lăsată în liber…

4 Într-un gest fără precedent, toți europarlamentarii români cer șefei Comisiei mai multe posturi pentru români …

5 ULTIMA ORĂ Grave nereguli în calculul pensiilor militare: unele pensii din MAI sunt prea mari, cele din MApN s…