Alec Baldwin, acuzat de ucidere din culpă în cazul regizoarei de imagine împușcate pe platoul de filmare. Ce pedeapsă riscă

Alec Baldwin, acuzat de ucidere din culpă în cazul regizoarei de imagine împușcate pe platoul de filmare. Ce pedeapsă riscă

Procurorii din New Mexico au anunțat că actorul american a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă, relatează CBS News. În 2021, acesta a împușcat o cineastă în platoul de filmare.

Alec Baldwin a împușcat-o mortal pe Halyna Hutchins Foto Arhivă Adevărul

În octombrie 2021, în timpul filmărilor pentru pelicula „Rust“, Alec Baldwin a tras cu o armă cu muniție reală și a rănit-o grav pe regizoarea de imagine Halyna Hutchins , în vârstă de 42 de ani. Femeia a fost transportată la spital, dar a murit din cauza rănilor. Regizorul Joel Souza a fost și el rănit, dar a supraviețuit.

Tânăra Hannah Gutierrez Reed (25 de ani), armurierul din platoul de filmare, a fost și ea acuzată de ucidere din culpă în acest dosar. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă o pedeapsă de cinci ani de închisoare.

Potrivit unui raport FBI, actorul şi producătorul Alec Baldwin a apăsat pe trăgaciul pistolului cu care a fost ucisă din greşeală Halyna Hutchins. Arma nu s-ar fi putut descărcat singură, spun experţii.

Alec Baldwin a apăsat pe trăgaci

În timpul desfășurării anchetei, actorul a declarat că speră că nimeni nu va fi pus sub acuzare , deoarece acesta a fost un accident tragic.

Totuși, deși a susţinut că nu vrea să o blameze pe armuriera Hannah Gutierrez-Reed, actorul a făcut referire la aceasta şi l-a menţionat de asemenea pe asistentul de regie Dave Halls, care i-a înmânat arma cu puţin timp înainte de incident.

Cineva a pus un glonţ real în pistol şi acea persoană ar fi trebuit să dea dovadă de discernământ”, a mai spus el.

Treaba ei (Hannah Gutierrez-Reed - n.r.) a fost să verifice muniţia şi să pună gloanţe oarbe, nu ar fi trebuit să existe nicio muniţie reală pe platou”, a mai spus el. „Sunt doi oameni care nu au făcut ceea ce trebuiau să facă", a adăugat el.

"Nu sunt aici să spun că vreau să meargă la închisoare sau ca viaţa lor să fie un iad. Nu vreau asta, dar vreau ca toată lumea să ştie că cei doi sunt responsabili pentru ceea ce s-a întâmplat", a mai spus Alec Baldwin în urmă cu câteva luni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?