Alegeri în Europa: Juncker le cere candidaților să nu îi copieze pe populiști

Alegeri în Europa: Juncker le cere candidaților să nu îi copieze pe populiști

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, le-a cerut luni, la Bruxelles, candidaților la alegerile naționale din acest an din Franța și Olanda 'să nu repete' mesajele populiștilor, relatează France Presse.

"Dacă vreți ca populismul să dispară, nu repetați aceleași mesaje", a spus Juncker într-o conferință de presă.

"Nu încercați să nuanțați punctele lor de vedere", a insistat el.

El a fost întrebat despre ascensiunea unor candidați de extremă-dreapta în sondaje în perspectiva alegerilor din primăvară din Franța și Olanda, în cadrul unei întrevederi cu cancelarul și, respectiv, președintele Austriei, Christian Kern și Alexander Van der Bellen.

Van der Bellen, ecologist liberal, a fost ales șef al statului în decembrie anul trecut după ce l-a învins pe candidatul extremei-drepte în al doilea tur, în urma unei campanii extrem de disputate și urmărite de restul UE.

"Campania din 2016 a arătat că se poate câștiga împotriva populismului de dreapta (...) Acest lucru trebuie ținut minte de toții colegii mei din UE, în special din Franța și Olanda", a spus austriacul.

"Încercați să îi țineți pe tineri alături de voi", a mai spus el, încurajând la folosirea rețelelor de socializare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 Așa arată prostia made in Rusia...