Alegeri în Republica Moldova / Maia Sandu: Dacă alegerile vor fi corecte, atunci noi vom câștiga"

Alegeri în Republica Moldova / Maia Sandu: Dacă alegerile vor fi corecte, atunci noi vom câștiga"

Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupașcu, transmite: Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a manifestat convingerea că, dacă alegerile de duminică vor fi corecte, ea va deveni viitorul președinte al țării.

Ea declarat, după ce și-a exercitat dreptul de vot la Liceul Teoretic Petru Rareș din Chișinău, că speră ca al doilea tur de scrutin să nu fie fraudat în favoarea contracandidatului său, socialistul Igor Dodon.

"Eu contez pe vigilența tuturor celor care merg la vot, pe vigilența observatorilor. Dacă alegerile vor fi corecte, atunci noi vom câștiga", a afirmat Maia Sandu.

Întrebat dacă are temeri cu privire la declanșarea unor acțiuni de stradă în cazul în care socialiștii vor câștiga funcția de președinte, liderul PAS a făcut apel la populație să dea dovadă de calm.

"Eu vreau să îi rog pe toți cetățenii Republicii Moldova să fim calmi, să așteptăm rezultatele, să vedem rapoartele celor care monitorizează aceste alegeri și după aceea să discutăm. Până atunci, fac un apel la calm", a adăugat Sandu.

Candidata pro-europeană susține că ea a votat pentru oamenii care cred în adevăr, în muncă cinstită și în bun simț și le-a mulțumit tuturor care au ieșit la vot.

"Am votat pentru oamenii minunați ai acestei țării, am votat pentru oamenii pe care i-am redescoperit în aceste săptămâni și de care sunt tare impresionată, am votat pentru oamenii care cred în corectitudine, în adevăr, în munca cinstită, în educație, în bun simț. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au mobilizat și au ajuns la vot. Am demonstrat că suntem mulți și că suntem puternici. Vreau să îi rog pe cei care încă nu au ajuns la vot să facă acest lucru. Votul dumneavoastră este foarte important pentru noi toți. Să fim vigilenți, să nu le permitem să ne fure votul și vreau să vă rog să credem că noi putem", a mai spus Maia Sandu.

Aceasta a reiterat că, în cazul în care va deveni președinte, își va folosi prerogativele pentru a numi în funcții oameni profesioniști și integri.

"Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să redăm încrederea cetățenilor în statul Republica Moldova. Pentru asta, eu voi numi în funcțiile pe care poate să le numească președintele Republicii Moldova oameni integri și buni profesioniști. Acesta va fi primul semnal că în Republica Moldova lucrurile se schimbă", a subliniat candidata PAS.

AGERPRES (AS—editor: Lilia Traci )


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro