Alegeri în Republica Moldova: Alegătorii din Transnistria, care au stat la cozi uriașe, au votat pentru Dodon

Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupașcu, transmite: Mai mult de trei sferturi dintre alegătorii din regiunea separatistă Transnistria, care au stat la cozi uriașe pentru a-și exprima dreptul la vot, s-au pronunțat duminică, în al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, în favoarea candidatului socialiștilor Igor Dodon.

Potrivit datelor centralizate de Comisia Electorală Centrală, la Varnița, localitatea în care au fost amenajate două secții speciale pentru transnistreni, au votat 5.956 de persoane, iar dintre acestea 4.599 au votat în favoarea noului președinte.

Astfel, la secția de votare 41 au votat 2.988 de cetățeni, dintre care 79,05% (2.366 de persoane) cu Igor Dodon, iar 20,95% (626 de persoane) cu pro-europeana Maia Sandu. La secția de votare 42 și-au exprimat dreptul de vot 2.968 cetățeni, dintre care 75,17% (2.231 de persoane) l-au susținut pe Dodon, iar 24,38% (737 de persoane) pe Maia Sandu.

Cele două secții de votare din Varnița au fost special amenajate pentru populația de peste Nistru ca urmare a faptului că autoritățile transnistrene au refuzat amenajarea unor secții de votare pe teritoriul regiunii separatiste.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

2 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

3 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

4 Cum arăta geanta cu 3,8 milioane de dolari cash cu mita primită de Elena Udrea în sediul PDL / Afară, lumea prot…

5 Pro România, partidul CIE / SIE: Predoiu-general, Ponta-copil de trupă, Anghelache-aport valutar