Alegeri în Republica Moldova: Alegătorii din Transnistria, care au stat la cozi uriașe, au votat pentru Dodon

Alegeri în Republica Moldova: Alegătorii din Transnistria, care au stat la cozi uriașe, au votat pentru Dodon

Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupașcu, transmite: Mai mult de trei sferturi dintre alegătorii din regiunea separatistă Transnistria, care au stat la cozi uriașe pentru a-și exprima dreptul la vot, s-au pronunțat duminică, în al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, în favoarea candidatului socialiștilor Igor Dodon.

Potrivit datelor centralizate de Comisia Electorală Centrală, la Varnița, localitatea în care au fost amenajate două secții speciale pentru transnistreni, au votat 5.956 de persoane, iar dintre acestea 4.599 au votat în favoarea noului președinte.

Astfel, la secția de votare 41 au votat 2.988 de cetățeni, dintre care 79,05% (2.366 de persoane) cu Igor Dodon, iar 20,95% (626 de persoane) cu pro-europeana Maia Sandu. La secția de votare 42 și-au exprimat dreptul de vot 2.968 cetățeni, dintre care 75,17% (2.231 de persoane) l-au susținut pe Dodon, iar 24,38% (737 de persoane) pe Maia Sandu.

Cele două secții de votare din Varnița au fost special amenajate pentru populația de peste Nistru ca urmare a faptului că autoritățile transnistrene au refuzat amenajarea unor secții de votare pe teritoriul regiunii separatiste.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu stă niciodată cu fața la...” / Detalii despre cum făceau amor „elevul” Dani Oțil și „mămica” Mihaela Rădules…

2 ULTIMA ORĂ Culise din ședința PNL / S-a pus batista pe țambal! Cîțu nici nu s-a dus. Orban a făcut liniște în 30…

3 Hemoroizii lui Iliescu / O mare nulitate securistă a României

4 Beizadele PSD / Dezmăţ cu droguri, amor şi peste 100 de tineri la un loc

5 Raport al serviciilor americane de informaţii. Scenarii ale lumii în 2040