Alegeri în Republica Moldova: Dodon susține că decizia lui Lupu de a se retrage din cursă a fost dictată de SUA

Alegeri în Republica Moldova: Dodon susține că decizia lui Lupu de a se retrage din cursă a fost dictată de SUA

Liderul Partidului Socialist din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, susține că decizia democratului Marian Lupu de a se retrage din cursa electorală ar fi dovada faptului ca Maia Sandu este un candidat comun convenit în cadrul unei întrevederi pe care Vlad Plahotniuc a avut-o la Washington cu subsecretarul de stat american pentru afaceri euroasiatice, Victoria Nuland, informează miercuri Radio Chișinău.

Potrivit lui Dodon, această decizie ar trăda un amestec al administrației de la Washington în procesul electoral din Republica Moldova. "De la bun început am fost cu toții antrenați într-un teatru regizat de americani, care avea ca final fuziunea tuturor forțelor pro-guvernamentale și pro-europene într-o singură platformă electorală', a declarat candidatul PSRM, creditat cu cele mai mari șanse în cursa electorală din 30 octombrie, potrivit sondajelor de opinie.

În acest context, Igor Dodon a anunțat că acum socialiștii se vor mobiliza pentru a câștiga alegerile din primul tur.

Candidatul democrat Marian Lupu a anunțat miercuri că se retrage din cursa electorală pentru președinția republicii și o va susține pe Maia Sandu, în condițiile în care aceasta "are cele mai mari șanse să-l învingă pe Igor Dodon", candidatul socialist.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...