Alegeri în Republica Moldova: Dodon susține că decizia lui Lupu de a se retrage din cursă a fost dictată de SUA

Alegeri în Republica Moldova: Dodon susține că decizia lui Lupu de a se retrage din cursă a fost dictată de SUA

Liderul Partidului Socialist din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, susține că decizia democratului Marian Lupu de a se retrage din cursa electorală ar fi dovada faptului ca Maia Sandu este un candidat comun convenit în cadrul unei întrevederi pe care Vlad Plahotniuc a avut-o la Washington cu subsecretarul de stat american pentru afaceri euroasiatice, Victoria Nuland, informează miercuri Radio Chișinău.

Potrivit lui Dodon, această decizie ar trăda un amestec al administrației de la Washington în procesul electoral din Republica Moldova. "De la bun început am fost cu toții antrenați într-un teatru regizat de americani, care avea ca final fuziunea tuturor forțelor pro-guvernamentale și pro-europene într-o singură platformă electorală', a declarat candidatul PSRM, creditat cu cele mai mari șanse în cursa electorală din 30 octombrie, potrivit sondajelor de opinie.

În acest context, Igor Dodon a anunțat că acum socialiștii se vor mobiliza pentru a câștiga alegerile din primul tur.

Candidatul democrat Marian Lupu a anunțat miercuri că se retrage din cursa electorală pentru președinția republicii și o va susține pe Maia Sandu, în condițiile în care aceasta "are cele mai mari șanse să-l învingă pe Igor Dodon", candidatul socialist.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

2 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Interesante amănunte...