Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu cere demisia ministrului de externe și a președintei CEC 'pentru obstrucționarea dreptului de vot'

Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu cere demisia ministrului de externe și a președintei CEC 'pentru obstrucționarea dreptului de vot'

Trimisul special al AGERPRES, Ionuț Mareș, transmite: Candidata proeuropeană a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, Maia Sandu, a cerut duminică demisia ministrului Afacerilor Externe, Andrei Galbur, și a președintei Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu, pentru 'obstrucționarea dreptului de vot'.

"La Londra, în secția de vot Stratford (nr. 336), s-au terminat buletinele de vot, în timp ce sute de cetățeni așteaptă afară pentru a vota", a scris Maia Sandu pe contul său de Facebook.

"Cer demisia ministrului Afacerilor Externe și a președintei Comisiei Electorale Centrale, ca principali responsabili de acest dezastru", a adăugat candidata proeuropeană.

Ea a mai anunțat că va depune plângere penală împotriva celor doi demnitari "pentru obstrucționarea dreptului de vot al cetățenilor Republicii Moldova garantat de Constituție".

Într-o postare anterioară pe aceeași rețea de socializare, candidata PAS a atras atenția asupra cozilor de la unele secții de votare din diaspora și i-a îndemnat pe oameni ca, pentru fiecare vot obstrucționat, să "sune acasă" și "să aducă două voturi în țară".

"Nu pot ei fura, cât putem noi vota!", a scris ea în mesaj.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 Un zvon...

5 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri