Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu se declară solidară cu protestatarii de la Chișinău

Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupașcu, transmite: Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, care a pierdut scrutinul prezidențial de duminică în fața socialistului Igor Dodon, și-a manifestat solidaritatea față de tinerii care au ieșit în stradă pentru a contesta rezultatul alegerilor.

Sandu a declarat, luni, într-o conferință de presă, că sper ca protestele tinerilor să îi determine pe cei care au organizat defectuos al doilea tur al alegerilor prezidențiale să demisioneze.

"Cetățenii au dreptul să își exprime punctul de vedere în raportul cu modul în care a fost organizate acestei alegeri și sper ca instituțiile statului să ia act de aceste lucruri și să se întâmple niște demisii acolo", a afirmat candidata PAS.

Luni după amiază, peste 1.000 de tineri au protestat în fața Guvernului față de modul de organizare a alegerilor, dar și față de victoria candidatului Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon. Ulterior, manifestanții au mers în marș spre sediul Comisiei Electorale Centrale, unde au cerut demisia conducerii acesteia.

AGERPRES (AS—editor: Ana Maria Luca)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

3 Rău a ajuns Armata Română...

4 Angajată SRI la 19 ani, lector la Academia SRI la 26 de ani, expert AEP la Stockholm la 32 de ani

5 Firea minte cum respiră! Curentul o dă cu cracii-n sus pe moldoveancă!