Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu se declară solidară cu protestatarii de la Chișinău

Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu se declară solidară cu protestatarii de la Chișinău

Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupașcu, transmite: Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, care a pierdut scrutinul prezidențial de duminică în fața socialistului Igor Dodon, și-a manifestat solidaritatea față de tinerii care au ieșit în stradă pentru a contesta rezultatul alegerilor.

Sandu a declarat, luni, într-o conferință de presă, că sper ca protestele tinerilor să îi determine pe cei care au organizat defectuos al doilea tur al alegerilor prezidențiale să demisioneze.

"Cetățenii au dreptul să își exprime punctul de vedere în raportul cu modul în care a fost organizate acestei alegeri și sper ca instituțiile statului să ia act de aceste lucruri și să se întâmple niște demisii acolo", a afirmat candidata PAS.

Luni după amiază, peste 1.000 de tineri au protestat în fața Guvernului față de modul de organizare a alegerilor, dar și față de victoria candidatului Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon. Ulterior, manifestanții au mers în marș spre sediul Comisiei Electorale Centrale, unde au cerut demisia conducerii acesteia.

AGERPRES (AS—editor: Ana Maria Luca)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...