Alegeri în Republica Moldova: Marile municipii, împărţite între partide şi independenţi

Alegeri în Republica Moldova: Marile municipii, împărţite între partide şi independenţi

Marile municipii din Republica Moldova au fost împărţite, la alegerile pentru funcţiile de primar desfăşurate duminică, între principalele formaţiuni politice din această ţară şi independenţi.

La Chişinău, candidatul Partidului Socialist din Republica Moldova (PSRM), Ion Ceban, a obţinut cele mai voturi, 40,16%, însă urmează să îl întâlnească în turul al doilea al alegerilor locale, de pe 3 noiembrie, pe candidatul Blocului "ACUM" (DA şi PAS), Andrei Năstase, care a fost votat de 31,09% dintre alegători.

În Bălţi, al doilea cel mai mare municipiu din Republica Moldova, candidatul Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi, s-a impus categoric din primul tur. Acesta a fost susţinut de 61,93% dintre alegători, impunându-se în faţa candidatului PSRM, Alexandr Nesterovschi, care s-a clasat al doilea cu 16,21%.

La Cahul, candidatul independent Nicolae Dandiş a câştigat din primul tur cu 81,95% din voturi, candidatul PSRM, Evgheni Osadcenco, situându-se pe poziţia a doua cu 11,62%.

În municipiul Comrat, socialistul Serghei Anastasov a fost ales din primul tur cu 94,58% din voturi, iar pe locul al doilea s-a poziţionat candidatul Partidului Politic "Şor", Galina Chireacova, cu 5,42%.

În acelaşi timp, în municipiul Orhei, candidatul Partidului Politic "Şor", Pavel Verejeanu, a fost declarat câştigător cu 80,03% din voturile alegătorilor, pe locul al doilea clasându-se candidatul Blocului "ACUM" (DA şi PAS), Tatiana Pănuţă, cu 7.69%. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată sfidarea României...

2 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut