Alegeri în Republica Moldova: Marile municipii, împărţite între partide şi independenţi

Alegeri în Republica Moldova: Marile municipii, împărţite între partide şi independenţi

Marile municipii din Republica Moldova au fost împărţite, la alegerile pentru funcţiile de primar desfăşurate duminică, între principalele formaţiuni politice din această ţară şi independenţi.

La Chişinău, candidatul Partidului Socialist din Republica Moldova (PSRM), Ion Ceban, a obţinut cele mai voturi, 40,16%, însă urmează să îl întâlnească în turul al doilea al alegerilor locale, de pe 3 noiembrie, pe candidatul Blocului "ACUM" (DA şi PAS), Andrei Năstase, care a fost votat de 31,09% dintre alegători.

În Bălţi, al doilea cel mai mare municipiu din Republica Moldova, candidatul Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi, s-a impus categoric din primul tur. Acesta a fost susţinut de 61,93% dintre alegători, impunându-se în faţa candidatului PSRM, Alexandr Nesterovschi, care s-a clasat al doilea cu 16,21%.

La Cahul, candidatul independent Nicolae Dandiş a câştigat din primul tur cu 81,95% din voturi, candidatul PSRM, Evgheni Osadcenco, situându-se pe poziţia a doua cu 11,62%.

În municipiul Comrat, socialistul Serghei Anastasov a fost ales din primul tur cu 94,58% din voturi, iar pe locul al doilea s-a poziţionat candidatul Partidului Politic "Şor", Galina Chireacova, cu 5,42%.

În acelaşi timp, în municipiul Orhei, candidatul Partidului Politic "Şor", Pavel Verejeanu, a fost declarat câştigător cu 80,03% din voturile alegătorilor, pe locul al doilea clasându-se candidatul Blocului "ACUM" (DA şi PAS), Tatiana Pănuţă, cu 7.69%. AGERPRES


populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sincer? Mi-e dor de ordine. Mi-e dor de Ceașescu” / „Șuca” a vrut să se bage și ea în seamă pe subiectul Beach, Please!, dar a scris greșit numele dict…

3 „După aceea, vor veni cu sutele” / Primele vești cu adevărat proaste pentru Rusia vin din Germania

4 ALERTĂ Simina Tănăsescu este noul președinte al CCR

5 De ce în România judecătorii se pensionează la 48 de ani. Cine au fost „băieții deștepți” care au dat legea și ce motive au avut