Alegeri în Republica Moldova: Pentru mine importanți sunt alegătorii PCRM, Voronin poate să stea acasă (Dodon)

Alegeri în Republica Moldova: Pentru mine importanți sunt alegătorii PCRM, Voronin poate să stea acasă (Dodon)

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, a declarat că nu are nevoie de susținerea președintelui Partidului Comuniștilor (PCRM), ci de electoratul acestuia, care prin boicotarea scrutinului prezidențial nu fac decât sa o avantajeze pe Maia Sandu, informează Unimedia.

"Pentru mine, contează atitudinea și comportamentul alegătorilor PCRM. Voronin poate sa stea acasă, că stă bine acolo. Pentru noi sunt importanți cetățenii, alegătorii PCRM, câți au mai rămas în acest partid", a spus marți Dodon.

Potrivit liderului socialist, Voronin nu mai este demult un partener de dialog pentru forțele de stânga. "El face acum mai mult jocul dreptei și al unioniștilor, din interese personale, din invidie, probabil. Dar printre alegătorii PCRM sunt mulți oameni conștienți, maturi, care înțeleg că boicotul pe stânga înseamnă un avantaj pentru Maia Sandu. Nimeni dintre alegătorii PCRM nu dorește la conducerea țării o unionistă ca Maia Sandu. Asta ar fi o catastrofă pentru Moldova', a declarat Igor Dodon.

După ce s-a clasat pe primul loc în primul tur al alegerilor prezidențiale din 30 octombrie, cu circa 48% din voturi, liderul PSRM s-a adresat lui Maia Sandu și liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, pentru ajutor în turul doi al scrutinului, care va avea loc la 13 noiembrie și în timpul căruia Dodon se va confrunta cu Maia Sandu, candidatul proeuropean unic.

Voronin i-a răspuns lui Dodon ca nu-l va susține și i-a amintit acestuia de anul 2012, când liderul PSRM a votat, în parlament, pentru candidatul Alianței pentru Integrare Europeană (AIE) la președinția Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Mai mult decât atât, Voronin a declarat că pentru acel vot liderul PCRM ar fi încasat 3 milioane de euro.

La rândul său, liderul Partidului Nostru a declarat marți că nu s-a hotărât deocamdată pe cine va susține în turul doi și că îl așteaptă pe Dodon să discute vineri la Moscova. Usatîi susține că Dodon a promis că va 'birui regimul' oligarhic și va lua măsuri pentru ca Vladimir Plahotniuc, controversat om de afaceri și vicepreședinte al Partidului Democrat (PDM), să plece din republică.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

2 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”

3 „Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”

4 Începutul sfârșitului pentru Putin? Prețul acțiunilor Gazprom s-a prăbușit joi după ce a refuzat să plătească dividende

5 VIDEO „Pământul le ardea sub picioare, marea fierbea” / Cum i-au alungat ucrainenii pe ruși de pe Insula Șerpilor