Alegeri în Republica Moldova: Vladimir Putin l-a felicitat pe Igor Dodon pentru victoria de duminică

Alegeri în Republica Moldova: Vladimir Putin l-a felicitat pe Igor Dodon pentru victoria de duminică

Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupașcu, transmite: Președintele rus, Vladimir Putin, l-a felicitat, luni, pe președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, pentru victoria în alegerile prezidențiale de duminică și l-a invitat să facă la Moscova prima vizită în calitate de șef al statului, conform unui comunicat postat pe pagina de internet a Kremlinului.

* Alegeri în Republica Moldova: Igor Dodon este președintele Republicii Moldova (FOTO)

"Liderul de la Kremlin a ținut să sublinieze că rezultatele votului exprimat de cetățenii Republicii Moldova este o confirmare că aceștia susțin mesajul și politica promovate de Igor Dodon, privind edificarea unei stabilități social-economice în țara lor, dar și prioritățile sale echilibrate în politica externă a țării. Președintele Rusiei s-a arătat dispus pentru un dialog constructiv și colaborare activă la nivel bilateral, pentru dezvoltarea relațiilor moldo-ruse în conformitate cu prevederile Acordului de prietenie și colaborare, de la semnarea căruia se fac a 15 ani", se arată în comunicatul de pe pagina kremlin.ru.

De altfel, Dodon a spus în campania electorală că prima sa vizită va fi la Moscova, dacă devine președintele Republicii Moldova, informează EFE.

"Suntem obligați să restabilim o legătură strategică cu Federația Rusă", a afirmat Dodon după aflarea rezultatelor alegerilor în care a învins-o pe candidata PAS Maia Sandu.

Dodon a mai afirmat în campania electorală că va convoca un referendum cu privire la Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană semnat de Republica Moldova în 2014 și că va susține o alianță strategică cu Rusia.

AGERPRES/ (A/AS—editor: Ana Maria Luca)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”