Alegeri în Republica Moldova/17% dintre votanţi prezenţi la urne până la ora 13.00 la alegerile din Chişinău

Alegeri în Republica Moldova/17% dintre votanţi prezenţi la urne până la ora 13.00 la alegerile din Chişinău

Peste 17% dintre alegătorii din municipiul Chişinău s-au prezentat la urne, până la ora 13.00, cu prilejul celui de-al doilea tur al alegerilor locale pentru funcţia de primar care se desfăşoară duminică în Republica Moldova, a anunţat preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil.

Procentul de prezenţă la vot este cu aproximativ trei procente mai mare faţă de primul tur al alegerilor pentru Primăria Chişinău, desfăşurat în urmă cu două săptămâni.

În municipiul Chişinău, în turul al doilea au intrat candidatul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Ion Ceban, şi cel al Blocului ACUM, Andrei Năstase. În primul tur, candidatul stângii, Ion Ceban, a avut 40,16%, în timp ce pro-europeanul de dreapta Andrei Năstase a obţinut 31,09% din voturi

Reprezentanţii CEC susţin că până duminică la amiază nu au fost înregistrate incidente majore care să influenţeze rezultatul alegerilor.

"Per ansamblu, procesul de votare în întreaga ţară decurge în regim normal, conform procedurilor care reglementează participarea la vot, fără incidente semnificative care să influenţeze desfăşurarea alegerilor", a afirmat Cimil.

Cetăţenii din 384 de municipii, comune şi oraşe din Republica Moldova sunt aşteptaţi, duminică, la urne pentru desemnarea primarilor, în turul al doilea al alegerilor locale. Prezenţa la vot la ora 13.00 la nivel naţional era de aproximativ 20%. AGERPRES/(A- autor: Cristian Lupaşcu, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

2 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

3 ULTIMA ORĂ Partizanii ucraineni au aruncat în aer sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aflat sub ocupație

4 Americanii au umblat la „cutia cu maimuțe” și le-au trimis ceva special ucrainenilor

5 VIDEO Imagini horror pe Litoral! / Toată plaja din Costinești s-a adunat să vadă un cadavru scos din mare. Mulțimea a fost îndepărtată doar cu jandarmii…