Alegeri în Republica Moldova/Maia Sandu: "Vom ieşi în stradă să ne cerem votul înapoi!"

Alegeri în Republica Moldova/Maia Sandu: "Vom ieşi în stradă să ne cerem votul înapoi!"

Copreşedinta blocului electoral ACUM, Maia Sandu, a anunţat proteste de stradă în următoarele zile la Chişinău, acuzând actuala guvernare de fraudarea alegerilor parlamentare de duminică, informează portalul Unimedia.info.

"Alegerile au fost fraudate. Ne vom apăra votul", a spus Maia Sandu, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), într-o emisiune în direct la un post local de televiziune duminică seara, după închiderea secţiilor de votare.

"Indiferent de rezultat, acesta va fi mai mic decât ar fi trebuit să fie', a adăugat Maia Sandu şi a amintit că blocul ACUM a cerut nerecunoaşterea rezultatelor votării din stânga Nistrului.

Pe de altă parte, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat că alegerile s-au desfăşurat liber şi corect şi a mulţumit organizatorilor.

Maia Sandu a declarat că actualele alegeri au fost "cele mai nedemocratice din istoria Republicii Moldova'.

În prima lor declaraţie după închiderea secţiilor de votare, liderii ACUM au subliniat că alegerile s-au desfăşurat cu multiple încălcări şi că regimul Plahotniuc-Shor-Dodon le-a furat votul.

Liderii ACUM au denunţat transportul organizat pentru alegătorii din stânga Nistrului, existând suspiciuni că acestora li s-a oferit 20 de dolari pentru a se prezenta la secţiile de votare.

De fapt, Partidul Democrat şi Partidul Socialiştilor s-au acuzat reciproc că ar fi organizat transportarea în masă a alegătorilor din regiunea transnistreană.

Alina Rusu, preşedintele Comisiei Electorale Centrale, a precizat în cadrul unei conferinţe de presă că peste 37.000 de cetăţeni din regiunea transnistreană au votat duminică în secţiile destinate lor.

Inspectoratul General al Poliţiei din Republica Moldova a declarat că documentează peste 50 de sesizări privind presupuse nereguli în procesul electoral.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...